Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
28. října 2022 13:42
Čas čtení 1:10

Ministerstvo vnitra na budovu vyvěsilo Putina v pytli na mrtvoly společně s českou a ukrajinskou vlajkou

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ministerstvo vnitra na budovu vyvěsilo Putina v pytli na mrtvoly společně s českou a ukrajinskou vlajkou
Zdroj: Twitter/Vít Rakušan

Vzkaz „ruské páté koloně“ nechalo ministerstvo vnitra na své budově na Letné. K oslavě 28. října na ni vyvěsilo českou a ukrajinskou vlajku v popředí s Putinem zabaleným v pytli na mrtvoly.

Ministerstvo vnitra vyvěsilo na svou budovu ve svátek 28. října plachtu s českou a ukrajinskou vlajkou, v popředí s prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem v pytli na mrtvoly. Fotku zveřejnil na Twitteru ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

K vidění je na budově instituce z Letenské pláně, kde se podle slov ministra vnitra měla také v pátek konat akce s názvem Nenásilná revoluce – Česká republika na 1. místě. Účastníky akce označil Rakušan ve videu ze čtvrtka za „ruskou pátou kolonu“, jíž jeho rezort poslal plachtou vzkaz. Akce se nicméně koná na Václavském náměstí. 

28. října 2022 11:47 Čas čtení 3:03 Dnes je 28. října. Proč vlastně slavíme svátek? Dnes je 28. října. Proč vlastně slavíme svátek?

Ve videu hovořil Rakušan o tom, že by byl rád, kdyby na akci na Letenskou pláň nikdo nepřišel. „Před 33 lety tento prostor navštívily statisíce lidí, kteří chtěli svobodu, chtěli zpátky do Evropy. Na zítra si ten samý prostor zarezervovali lidé, kteří chtějí opak. Kteří nás chtějí z Evropy vrhnout někam směrem na východ,“ řekl.

Ministr vnitra se vyjádřil, že k lidem, kteří jsou pro něj „pátou kolonou Ruské federace“ a kteří chtějí, aby Česko inklinovalo k Rusku, jež na Ukrajině vraždí civilisty, ženy a děti, nemá žádné pochopení. „Tito lidé jsou jednoduše obchodníky se strachem, kteří se snaží narušit bezpečnost naší země. Jsou to šmejdi, kteří místo předražených hrnců nabízí falešné jistoty, které jsou zabalené do vlajky falešného vlastenectví,“ dodal.

Na protest proti shromáždění proto jeho rezort vyslal vzkaz všem, kteří se chtějí akce zúčastnit. Závěrem vyzval všechny, aby se nebáli vychovávat své potomky k opravdovému vlastenectví, které je založeno na humanismu a demokracii.

28. říjen

Den vzniku samostatného Československa je velkým milníkem v historii České i Slovenské republiky. Pokud tě zajímá, co mu předcházelo, můžeš si přečíst náš shrnující článek. A hned potom se můžeš otestovat a zjistit v našem kvízu, která z tehdejší historických postav ti je nejvíce podobná. 

Domů
Sdílet
Diskuse