Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
28. října 2022 14:41
Čas čtení 0:54

Na Václavském náměstí demonstrují nižší desítky tisíc lidí. Vadí jim vláda Petra Fialy, válka i Evropská unie

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Na Václavském náměstí demonstrují nižší desítky tisíc lidí. Vadí jim vláda Petra Fialy, válka i Evropská unie
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Lidé drží transparenty, na kterých je například napsáno „Nechceme vládu národní zkázy“, „Válka je vůl a vláda taky“ nebo „Stop zdražování“. Někteří mají vlajky KSČM.

Na začátku páteční protivládní demonstrace v Praze stojí lidé v horní polovině Václavského náměstí. Mnoho účastníků má české vlajky, drží transparenty proti vládě, válce i Evropské unii. Na místě dohlíží policie, podle jejíchž odhadů se demonstrace účastní nižší desítky tisíc lidí. Uvedla to na Twitteru.

Podle ČTK se na náměstí nachází petiční stánky Svobodných nebo prezidentského kandidáta Josefa Skály (KSČM). Lidé drží transparenty, na kterých je například napsáno „Nechceme vládu národní zkázy“, „Válka je vůl a vláda taky“ nebo „Stop zdražování“. Někteří mají vlajky KSČM.

Pořadatelé svolali od začátku září už třetí podobné shromáždění. Na prvním bylo podle odhadů policie zhruba 70 tisíc účastníků, na druhém na konci září nižší desítky tisíc. Organizátor Ladislav Vrábel, který podle informací v médiích čelí řadě exekucí, už před začátkem akce hovořil z pódia o tom, proč jsou akce odpůrců vlády roztříštěné.

Mezi řečníky jsou v pátek bývalý premiér Jiří Paroubek, předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, astrolog Antonín Baudyš, Pynelopi Cimprichová z hnutí Švýcarská demokracie nebo bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok).

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Pořadatelé demonstrace s názvem Nenásilná revoluce –⁠ Česká republika na 1. místě nesouhlasí se současnou politikou vlády a chtějí změnu. Z pódia na předchozích dvou shromážděních řečníci kritizovali především vysoké ceny energií, prozápadní kurz současné vlády a její podporu Ukrajině. Na dnešním se mají představit mimo jiné tři prezidentští kandidáti, europoslanec Hynek Blaško, který skončil v SPD, imunolog Jaroslav Turánek a Skála.

Domů
Sdílet
Diskuse