Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
1. listopadu 2022 15:45
Čas čtení 1:19

V Brně začal veletrh vzdělání Gaudeamus. Vybrat si na něm můžeš ze 338 vysokých škol

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Brně začal veletrh vzdělání Gaudeamus. Vybrat si na něm můžeš ze 338 vysokých škol
Zdroj: Gaudeamus/propagační materiál

Na brněnském veletrhu pomaturitního vzdělávání Gaudeamus lákají školy středoškoláky například na roboty, nafukovací vzducholoď, raketu nebo živá zvířata.

Na brněnském veletrhu Gaudeamus, který potrvá od úterý do pátku, se prezentuje 338 vysokých škol a více než 10 tisíc studijních oborů z Česka a dalších 12 zemí světa. Vedle vystavovatelů mohou zájemci o studium navštívit i poradenství a přednášky, řekl ČTK manažer veletrhu Pavel Mikula.

Cílem veletrhu je podle Mikuly poskytnout studentům středních škol maximální podporu při jejich klíčovém životním rozhodnutí, kterým volba studia po maturitě bezpochyby je. „Součástí je i široká nabídka doprovodných programů, informačních zdrojů a poradenství, které mohou studenti při volbě vysoké školy využít,“ dodal.

Program na všechny dny si můžeš prohlédnout zde. Dozvíš se, kdy se bude zájemcům představovat tvá oblíbená instituce. 
1. září 2022 6:00 Čas čtení 6:57 Proč studenty stresuje návrat do škol? Proč studenty stresuje návrat do škol?

Školy se snaží středoškoláky různě zaujmout, například interaktivním programem a zajímavou výzdobou. Třeba Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně svůj stánek ozvláštnila velkou nafukovací vzducholodí, robotem čepujícím limonádu nebo dočasným tetováním.

„Prezentujeme zde všechny své nabízené programy, těch je necelých 200. Je to velmi široké spektrum, které vyučujeme na šesti různých fakultách,“ řekl Tomáš Halamík z oboru marketingová komunikace. Nejdůležitější součástí stánku jsou podle něj studenti, kteří uchazečům dokážou nejlépe popsat život na univerzitě.

Střelba na branku i pomazlení s agamou

Druhá nejstarší vysoká škola v Česku, Univerzita Palackého v Olomouci, na veletrhu nabízí více než tisíc kombinací studijních oborů na osmi fakultách. Její zástupci připravili doprovodný program a přivezli živá zvířata.

„Máme tady slečnu z našeho science centra Pevnost poznání, která může zájemcům bezbolestně zapálit ruce, dále jsou tady hokejisté z HC Univerzity Palackého v Olomouci, u kterých je možné si vyzkoušet střelbu na branku. Navíc tady máme i živá zvířátka, konkrétně krajty, agamy a ježka,“ řekl jeden z organizátorů.

Gaudeamus v Brně má tradici od roku 1994 a každý rok ho v průměru navštíví 29 tisíc lidí. Spolu s institucemi z České republiky na veletrhu letos vystavují školy z Dánska, Velké Británie, Nizozemska, Švýcarska, Litvy, Německa, Irska, Francie, Belgie, Spojených arabských emirátů, Španělska a Slovenska. Podle oficiálního webu veletrhu se akce konala již v říjnu v Bratislavě, následuje Nitra od 14. listopadu a Praha v lednu. 

Domů
Sdílet
Diskuse