Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
3. listopadu 2022 22:53
Čas čtení 2:59

Slovácko se s Evropou rozloučilo druhou remízou s Partizanem. Skóre 1:1 zařídil po penaltovém zkratu Kalabišky Mihálik

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Slovácko se s Evropou rozloučilo druhou remízou s Partizanem. Skóre 1:1 zařídil po penaltovém zkratu Kalabišky Mihálik
Zdroj: ČTK/AP/Darko Vojinovic

Moravský celek podal zajímavý výkon zejména v první půlhodině zápasu. Po penaltě Srbů prohrával, v 73. minutě ale vyrovnal.

Pro 1. FC Slovácko skončila ve čtvrtek historická jízda základní skupinou Evropské konferenční ligy, když se v srbském Bělehradu postavilo místnímu Partizanu. Moravský celek se nechal slyšet, že se nechystá složit zbraně, a to i přes nemožnost postupu po prohře s Kolínem 0:1, jelikož mu jde o prestiž, peníze i český koeficient. Partizan ale potřeboval bodovat, proto bylo jasné, že i přes absenci fanoušků Partizanu bude na hřišti docela horko.

Kromě 20 tisíc dětských fanoušků a ohňostroje totiž k atmosféře přispěla i samotná hra. Byla rychlá, kombinační, a hlavně iniciativa vycházela z aktivity Slovácka, které 30 minut dominovalo. Jenže postupem času se Partizan začal dostávat do hry, kterou korunoval rukou Kalabiška a následně proměněnou penaltou Natcha ze 41. minuty.

Jenže Slovácko bojovalo dál a dál předvádělo dobrou práci, za kterou bylo odměněno gólem v 73. minutě tečí Mihálika. Slovácko se tak nakonec rozloučilo dalším zajímavým výkonem a ziskem bodu z bělehradského stadionu, kde se body jen tak nesbírají.

28. října 2022 14:50 Čas čtení 3:25 Slovácko prohrálo s Kolínem 0:1. Nguyen v odloženém zápase jednu penaltu vychytal, druhou už ne Slovácko prohrálo s Kolínem 0:1. Nguyen v odloženém zápase jednu penaltu vychytal, druhou už ne

Derniéra

Divoká evropská kampaň českého fotbalového nováčka v elitní soutěži 1. FC Slovácko byla skoro u konce. Ve čtvrtek proti němu stál jeho vůbec první soupeř v základní skupině Evropské konferenční ligy, se kterým se Slovácko střetlo, Partizan Bělehrad. Zápas, který se kvůli restrikcím UEFA musel odehrát před prázdným srbským stánkem, udělal tlustou čáru za divokou a velmi zajímavou kampaní, za niž se moravský celek stydět nemusel.


Začněme rovnou u Srbů, které Slovácko na domácím hřišti překvapilo poločasem v poměru 2:0 a červenou kartou u soupeře. S vypětím všech sil poté týmy remizovaly 3:3. Prohry s Kolínem a Nice byly těsné nebo nešťastné, odveta s německým celkem byla poznamenána šíleným počasím a dvěma penaltami a přišlo i sladké vítězství na půdě francouzského celku v posledních minutách. Trenér Svědík mohl být na představení svých svěřenců hrdý. Nicméně i poslední zápas pro něj něco znamenal.


Prestiž, peníze i body do koeficientu byly komodity, jež se hostujícímu celku hodily. Jenže Partizan měl trochu jiné plány, jelikož v nečekaně vyrovnané skupině, která měla být skupinou smrti, tak tak hájil druhou postupovou příčku. K udržení postupových pozic nesměl prohrát, což Slovácko chtělo zhatit i s pozměněnou sestavou. Volno dostali extrémně vytížení matadoři Michal Kadlec s Milanem Petrželou, na hřiště se kvůli kartám nedostal Trávník a kvůli zranění Reinberk s Kozákem. Naopak v základu se objevili Šimko, Brandner, Kohút, Levin nebo mladý reprezentant Vecheta.

Další penalta

I přes zákaz vstupu fanoušků Partizanu nebylo v Srbsku ticho. Na stadion dorazilo kolem 20 tisíc dětí do 14 let, které od prvních minut viděly agilní hru. Hosté v prvních deseti minutách nepůsobili nijak ustrašeně, nepouštěli Partizan do zakončení a i v improvizované sestavě se drželi své taktiky. Dokonce měli i první velkou šanci v 19. minutě, střelu Daniela Holzera ale odrazil domácí obránce.


Bylo vidět, že si Slovácko poslední zápas v Evropě užívá a že domácí s tím mají opravdu problémy. První větší šanci si vytvořili domácí ve 26. minutě, ale Gomes byl zblokován a následná střela Diabateho se neuchytila. Po půlhodině hry se Partizan začal celkově více osmělovat a přebral otěže zápasu od hostů. Jeho postup k Nguyenově brance však hatily nepřesnosti. Na největší šanci si fanoušci počkali do 36. minuty, kdy Gomesova hlavička jen těsně minula branku Slovácka.


Pak ale přišla nepochopitelná ruka od Jana Kalabišky a penalta, kterou ve 41. minutě proměnil Natcho. Poslední minuty první půle tak moravský celek spíše čekal na píšťalku slovinského rozhodčího. 

Jen si to užít

Druhou polovinu načal v 51. minutě výbornou střelou Patrik Šimko, ale střelu z velkého vápna vyrazil svou dlouhou rukou brankář Popovič. A stejně jako na začátku prvního poločasu, také v tom druhém se jala iniciativy výprava hostů. Tentokrát trvala zhruba 20 minut a hned v 66. minutě přišlo velké ohrožení Nguyenovy brány, naštěstí hlavičkoval mimo.


Slovácko mělo velkou šanci v 70. minutě, jenže Mihálik dorážku minul. Nicméně nakonec se hosté odměny za dobrý výkon dočkali. V 73. minutě se k odraženému balónu Popoviče dostal Tomič, jehož střelu tečoval Mihálik a vyrovnal. Fotbalisté z Uherského Hradiště měli následně okno, v němž tlačili na domácí na jejich polovině, druhý gól ale z převahy nepadl.


Šest minut před koncem našel Kalabiška ve velké pohodě hrajícího Tomiče, který v pádu mířil hlavičkou nad Popovičovu bránu. Na druhé straně se mohl dvě minuty před koncem prosadit Gomes, jeho pokus však minul tyč. Skóre se nakonec nezměnilo ani v pěti nastavených minutách, a tak Slovácko ukončilo svou evropskou pouť vcelku uspokojivě. Po dobrém výkonu získalo bod, který zajistil jak body do koeficientu, tak finanční ohodnocení.

Domů
Sdílet
Diskuse