Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. listopadu 2022 19:15
Čas čtení 1:00

Influenceři ničí růžový dům v Londýně, před který se chodí fotit. Podle majitele přesahují škody 55 tisíc korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Influenceři ničí růžový dům v Londýně, před který se chodí fotit. Podle majitele přesahují škody 55 tisíc korun
Zdroj: Unsplash/Jessica Arends/volně k užití (ilustrační foto)

Influenceři se vydávají pózovat před světle růžový dům v londýnské čtvrti Notting Hill.

Fotografie domu na Kensington Place lidé pravidelně sdílejí na Instagramu a některé příspěvky získávají i tisíce „lajků“. Majiteli domu, který v londýnské čtvrti žije více než čtyřicet let, se ale důsledky neustálého pózování nelíbí. Influenceři využívají jeho dům k focení denně, dokonce si zde staví stany, ve kterých se posléze převlékají. 

Sedmasedmdesátiletý Peter Lee stanici BBC prozradil, že influenceři mu měli způsobit škodu okolo 2 tisíc liber (v přepočtu zhruba 55 700 Kč). Práh růžového domku údajně poškodily vysoké podpatky a poškozeno má být i zábradlí.

„Mám skutečně několik poškozených dlaždic. Cenová nabídka na jejich opravu byla 2 000 liber. Mohou za to holky, které nosí vysoké podpatky. Ty schody na to prostě nejsou stavěné,“ uvedl Lee s tím, že poškození raději přetmelí, než aby musel platit za opravu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Chrysalis Official (@lovechrysalis)

Moderní – a levnější – verze dlaždic jsou podle něj tak tenké, že vypadají hrozně. „Prostě nevypadají dobře, když máte dobový dům, záleží na malých detailech. Chci, aby to bylo autentické,“ vysvětlil před časem.

Influencerům bránit nechce

„Obvykle je jen sleduji z okna, ale občas musím sejít dolů a zeptat se: ‚Máte, co jste chtěli? Jste tu už půl dne,‘ “ popsal bývalý módní návrhář Lee pro Daily Mail.

18. dubna 2024 17:43 Čas čtení 1:52 Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím

Influencerům ale přesto nemá v plánu v pózování bránit. Pozornost, které se jeho domu dostává, totiž dle něj nikomu neubližuje. „Často musím čekat, až vyklidí zápraží. Většinou jsou docela zdvořilí, ale občas se mi stane, že se na mě dívky podívají a nehnou se,“ řekl. Většina je ale podle něj slušná.

Domů
Sdílet
Diskuse