Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
16. listopadu 2022 7:32
Čas čtení 1:19

Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Slíbil, že v roce 2024 zabrání opětovnému zvolení Joea Bidena prezidentem.

Bývalý americký prezident Donald Trump ve středu oficiálně oznámil, že se v roce 2024 bude opět ucházet o úřad prezidenta Spojených států. Řekl to svým příznivcům ve velkém přijímacím sále své rezidence v Mar-a-Lago ve státě Florida. Chce prý zabránit tomu, aby znovu vyhrál Joe Biden. Současný lídr USA na Trumpovo oznámení kandidatury už reagoval.

Biden: Trump v úřadě selhal 

Krátce před setkáním se svými sympatizanty podal Trump příslušným úřadům oficiální dokumenty pro svou kandidaturu na prezidentské volby v roce 2024.

„Aby byla Amerika opět skvělá a slavná, oznamuji svou kandidaturu na prezidenta Spojených států amerických,“ řekl sedmašedesátiletý Trump za bouřlivého potlesku svých podporovatelů. Podle CNN dával během projevu často do kontrastu své úspěchy z prvního období s politikou Bidenovy vlády a současnou ekonomickou situací. Podle média také uvedl řadu nepravdivých výroků. 

Bidena ve své řeči zkritizoval. Současný šéf Bílého domu podle něj dovolil, aby byly Spojené státy zemí plnou násilí a zločinu, kde prudce stoupající ceny ničí americké domácnosti. Exprezident se vrátil také k volbě v roce 2020, kdy ho Biden porazil. Trump zopakoval, že volby byly zmanipulované, a odsoudil používání papírových hlasovacích lístků.

Joe Biden už na Trumpovo oznámení kandidatury reagoval. Jeho předchůdce prý v úřadu selhal a nechal Spojené státy padnout. Svůj tweet z indonéského ostrova Bali, kde právě probíhá summit G20, doprovodil Biden videokompilací. V ní uvedl, že Trump jako prezident šéfoval ekonomice ve prospěch bohatých, útočil na systém zdravotní péče a práva žen a podněcoval násilnický dav, když se snažil zvrátit svou prohru ve volbách v roce 2020. 

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Momentálně je Trump jediným republikánským kandidátem na úřad prezidenta. Velké šance se však v souboji o Bílý dům dávají guvernérovi státu Florida Ronu DeSantisovi.

Úřadující prezident Joe Biden také oznámil, že bude pravděpodobně kandidovat znovu.

Domů
Sdílet
Diskuse