Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. listopadu 2022 9:53
Čas čtení 0:59

Společnost Haribo odměnila nálezce ztraceného šeku na 112 milionů korun sladkostmi. „Poněkud laciné,“ míní

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Společnost Haribo odměnila nálezce ztraceného šeku na 112 milionů korun sladkostmi. „Poněkud laciné,“ míní
Zdroj: Public Domain Pictures/Dan Cristian/volně k užití

Muž v Německu našel ztracený šek na 4,6 milionu eur vystavený na výrobce gumových medvídků Haribo.

Anouar G. se podle německého deníku Bild vracel domů z návštěvy matky, když na zemi uviděl poletující papírek. Když jej zvedl, spatřil, že se jedná o přeškrtnutý šek na více než 4,6 milionu eur (zhruba 112 milionů korun) vystavený pro společnost Haribo z německého řetězce supermarketů Rewe.

„Byla na něm tak vysoká částka, že jsem ji ani nedokázal vyslovit,“ popsal deníku nálezce, který promptně kontaktoval výrobce populárních gumových medvídků. Právník společnosti jej požádal, aby šek zničil – a aby mu poslal fotku jako důkaz. Anouar tak poslušně učinil a v duchu věřil, že společnosti ušetřil několikamilionovou ztrátu.

Odměna byla trochu laciná, míní nálezce

O několik dní později mu společnost Haribo poslala děkovný dárek: krabici se šesti baleními bonbónů. „To mi přišlo trochu laciné,“ nebral si servítky muž. Společnost se ale ohradila – jelikož se jednalo o přeškrtnutý šek, nemohl jej proplatit nikdo jiný než Haribo. „Byl to náš standardní balíček, který posíláme jako poděkování,“ uvedla pro Bild firma.

Na sociálních sítích událost vzbudila rozporuplné reakce. Jeden tábor tvrdí, že si Anour zasloužil ocenit více, ten druhý zase, že nemusel dostat vůbec nic. „Chováte se, jako byste si mohli nechat proplatit šek v hodnotě 4,6 milionu a nevzbudit žádné podezření,“ napsal jeden z uživatelů na Twitter. Další se neostýchali přiznat, že by s šekem neváhali naložit po svém. „Vešel bych do banky a řekl: ‚Já jsem pan Haribo,‘ “napsal další.

Haribo paří mezi deset nejbohatších výrobců sladkostí, uvádí portál Alux. Jméno vzniklo zkratkou jména zakladatele Hanse Riegela a jeho rodného města Bonnu. 

Domů
Sdílet
Diskuse