Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. listopadu 2022 14:39
Čas čtení 0:51

Rusko je omezeno nedostatkem munice i lidí, vzkazuje Londýn. Kreml kritizují i ruští blogeři

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusko je omezeno nedostatkem munice i lidí, vzkazuje Londýn. Kreml kritizují i ruští blogeři
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Shrnujeme dění ve válce na Ukrajině.

Rusko pokračuje v ostřelování ukrajinských pozic. Nejhorší je situace v Doněcké oblasti. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj o tom informoval v prohlášení. Podle ruského Ministerstva obrany padlo v Doněcké oblasti 50 ukrajinských vojáků. Ukrajina mluví o obětech na ruské straně. Tvrzení válčících stran se nepodařilo nezávisle ověřit.

„Nejzuřivější boje se stejně jako dříve odehrávají v Doněcké oblasti. I když je dnes (v neděli) útoků méně kvůli zhoršení počasí, počet příležitostí k ruskému ostřelování zůstává bohužel extrémně vysoký,“ uvedl Zelenskyj.

20. listopadu 2022 12:24 Čas čtení 1:21 Rusové podle svědků mučili a zabíjeli obyvatele Chersonu. Zajatcům údajně pouštěli do genitálií elektřinu Rusové podle svědků mučili a zabíjeli obyvatele Chersonu. Zajatcům údajně pouštěli do genitálií elektřinu

Podle britského Ministerstva obrany mají ruští velitelé problém udržet dobrou obranu a zároveň zajistit zdroje pro útočné operace v Donbasu. Omezuje je nedostatek munice a kvalifikovaného personálu, tvrdí ministerstvo. Podle serveru Onyx přišlo Rusko od začátku války minimálně o 8044 kusů vojenské techniky. 

„Tento rok mnoho lidí na světě vidělo, jak důležitá je Ukrajina pro globální bezpečnost. Životy milionů lidí v různých zemích ovlivňovalo i naše zemědělství,“ uvedl Zelenskyj.

Podle amerického Institutu pro studium války (ISW) navíc v Rusku momentálně roste vliv válečných blogerů. Někteří z nich kritizují Kreml, bez ohledu na to ale Putin část z nich prosazuje do oficiálních funkcí. S některými z nich se Putin setkal i osobně a pozval je na svůj projev o anexi. Nehledě na snahu prezidenta o „urovnání vztahů“ ale část blogerů kritizuje postup Ministerstva obrany a samotného Putina má za slabého.

18. listopadu 2022 14:00 Čas čtení 9:38 Vděk za možnost studovat, obavy z vyhoření i vědomí vlastních privilegií. O čem přemýšleli studenti a studentky 17. listopadu? Vděk za možnost studovat, obavy z vyhoření i vědomí vlastních privilegií. O čem přemýšleli studenti a studentky 17. listopadu?
Domů
Sdílet
Diskuse