Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
21. listopadu 2022 16:34
Čas čtení 1:25

Reportérku v Kataru okradli přímo během živého vstupu. Policie jí pak nabídla, že může vybrat trest pro pachatele

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Reportérku v Kataru okradli přímo během živého vstupu. Policie jí pak nabídla, že může vybrat trest pro pachatele
Zdroj: Getty Images/Supreme Committee 2022/Christopher Pike

Reportérka z Argentiny byla z komunikace s policií v šoku. Muži v uniformách s ní odmítli komunikovat a policistka jí nabídla, že jakmile pachatele najdou, může mu sama vybrat trest.

Fotbalové mistrovství světa v Kataru už od začátku čelí kritice. Nepříjemnou zkušenost s akcí, jež láká pozornost celého světa, má také argentinská reportérka Dominique Metzger, která v Dauhá natáčela reportáž k úvodnímu zápasu MS. Byla okradena přímo během živého vstupu a policie jí nabídla, aby pachateli sama vybrala trest, informují Mirror a The Sun.

20. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:24 V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu

Fotbalové mistrovství světa v Kataru začalo v neděli zápasem Kataru s Ekvádorem. Před začátkem zahajovacího zápasu na místě natáčela argentinská reportérka Dominique Metzger živý vstup, během kterého byla okradena. Pachatel jí přímo během vysílání ukradl věci z kabelky, a reportérka se tak na mistrovství ocitla bez dokladů a peněz.

Policie chtěla, aby vyměřila trest sama

„V té chvíli jsem si to neuvědomila. Živé vysílání, kolem hlučný dav, vy jste na mě mluvili, hudba, však to znáte. Když jsem skončila s živým vstupem, chtěla jsem si koupit vodu a uvědomila si, že nemám věci,“ popsala Metzger. 

Jakmile si všimla, že přišla o své věci, celý incident chtěla nahlásit policii, jež na zápas dohlížela. Jenže muži v uniformách ji ignorovali. Když se pak dostala k policistce, byla ujištěna, že pachatel bude dopaden.

„Policistka mě ujistila, že pachatele dopadnou, protože mají všude kamery. Tisíce kamer s technologií rozpoznávání obličeje. Také se ptali, co s ním mají udělat, až ho chytnou. Odpověděla jsem, že nechápu, na co se mě ptá,“ pokračovala reportérka, která původně nechápala, na co se jí policistka ptá. Pak jí došlo, že má pachateli sama vyměřit trest. 

„Chcete, abychom ho poslali na pět let do vězení? Nebo ho deportovali?“ vyzvídali. „Já jsem ale odpověděla, že chci jenom zpátky svou peněženku. Že nebudu suplovat spravedlnost,“ dodala.

31. srpna 2023 10:52 Čas čtení 1:41 Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou

Doklady ani peněženku reportérka zatím nemá, ale katarská policie slíbila, že pachatele dopadne. Na stadionech a v jejich okolí jsou prý nainstalovány tisíce kamer s nejnovější technologií identifikace obličejů a osob a vypátrat zloděje by pro ně neměl být problém. 

Domů
Sdílet
Diskuse