Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
22. listopadu 2022 19:16
Čas čtení 1:02

Naprosto nepřijatelné. Německý sponzor kvůli kauze s duhovými páskami ukončil spolupráci s fotbalovým svazem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Naprosto nepřijatelné. Německý sponzor kvůli kauze s duhovými páskami ukončil spolupráci s fotbalovým svazem
Zdroj: Getty Images

Německé společnosti REWE vadí přístup FIFA ohledně duhových kapitánských pásek.

Společnost REWE, která mimo jiné vlastní obchody Penny, ukončila spolupráci s Německým fotbalovým svazem (DFB). Důvodem jsou vyjádření prezidenta fotbalové asociace FIFA Gianniho Infantiniho. Asociace totiž zakázala nošení duhové pásky na podporu antidiskriminační kampaně One Love, což se REWE nelíbí. O svém rozhodnutí informovala na webových stránkách.

Za nošení pásky pohrozila FIFA žlutými kartami

„Fotbal pro nás znamená mimo jiné fair play, toleranci a soudržnost. Snažíme se o rozmanitost, fotbal je také rozmanitost. To je náš postoj a budeme ho bránit. Skandální přístup FIFA je pro mě jako generálního ředitele rozmanité společnosti a fotbalového fanouška naprosto nepřijatelný,“uvedl v prohlášení ředitel REWE Lionel Souque.

Společnost už v říjnu avizovala, že partnerství s fotbalovým svazem neprodlouží. Po posledních událostech se ale veškerých práv vzdává s okamžitou platností bez ohledu na právě probíhající světový šampionát. 

Kapitáni sedmi evropských fotbalových reprezentací plánovali, že na mistrovství světa v Kataru budou hrát s duhovou páskou na paži. Chtěli tak upozornit na diskriminaci v zemi. FIFA však vydala vyjádření, ve kterém uvádí, že pokud některý z kapitánů nastoupí na hřiště s páskou One Love, okamžitě dostane žlutou kartu. Kapitáni Anglie, Walesu, Belgie, Švýcarska, Německa, Dánska a Nizozemska tak pod výhrůžkou ustoupili. 

Sportovci neskrývali zklamání a frustraci. „Byli jsme ochotni zaplatit pokutu, která by normálně následovala v případě porušení předpisů o oblékání. Nemůžeme ale naše hráče postavit do situace, kdy by mohli dostat žlutou kartu, nebo být dokonce nuceni opustit hřiště,“nechali se slyšet zástupci anglické FA.

Domů
Sdílet
Diskuse