Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
23. listopadu 2022 10:42
Čas čtení 1:25

Quentin Tarantino si postěžoval na „marvelizaci“ Hollywoodu, jeden z herců se ohradil

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Quentin Tarantino si postěžoval na „marvelizaci“ Hollywoodu, jeden z herců se ohradil
Zdroj: Getty Images Europe/Vittorio Zunino Celotto/Staff

Podle režiséra snímky studia Marvel zastiňují jiné filmy, podobný názor má i Martin Scorsese.

V tomto článku si prečítaš:
  • 1
  • 2
  • ..

Režisér Quentin Tarantino zkritizoval filmy společnosti Marvel. Podle režiséra tyto snímky přispívají k úbytku hollywoodských hvězd a nelíbí se mu jejich současná všudypřítomnost. Podobný názor má i jeho kolega Martin Scorsese. Na jejich slova podrážděně reagoval herec Simu Liu, kterého jedna z marvelovek proslavila.

Simu Liu: Tarantina si vážím, právo kritizovat marvelovky ale nemá

„Všichni herci z marvelovek se proslavili tím, že v těchto filmech představovali slavné superhrdiny. Ale nestali se díky tomu filmovými hvězdami. Hvězdami jsou postavy, které ztvárnili, jako Thor nebo Captain America,“uvedl Tarantino v podcastu 2 Bears s tím, že právě marvelizace Hollywoodu může za to, že filmových herců a hereček je stále méně. 

Režisér snímků Pulp Fiction nebo Nespoutaný Django má prý problém se současnou všudypřítomností marvelovek. Podle Tarantina reprezentují díla studia Marvel současnou éru filmového průmyslu a zastiňují jiné filmy. A to se mu nelíbí. 

Podobným kritikem filmů z produkce Marvel je neméně slavný režisér Martin Scorsese, který je podepsaný pod snímky Gangy New Yorku, Vlk z Wall Street nebo Irčan. Marvel studio označil za zábavní park, který nemá nic společného s kinematografií. 

Na slova obou režisérů zareagoval Simu Liu, kterého proslavil snímek Shang-Chi a legenda o deseti prstenech z roku 2021. „Kdyby byli Tarantino a Scorsese jedinými strážci brány k filmové slávě, nikdy bych nedostal příležitost pracovat na filmu za více než čtyři sta milionů dolarů,“ uvedl. Přestože si podle svých slov obou filmařů a jejich díla váží, ani jeden z nich nemá právo marvelovky kritizovat.

Anketa:
Souhlasíš s Quentinem Tarantinem?
Ano, marvelovek je až moc a ostatním filmům se nedostává tolik pozornosti.
Ne, marvelovky mám rád*a, jen ať je točí dál.
Ano, marvelovek je až moc a ostatním filmům se nedostává tolik pozornosti.
78 %
204 Hlasů
Ne, marvelovky mám rád*a, jen ať je točí dál.
22 %
58 Hlasů

Liu naopak studio Marvel pochválil za to, že trvale usiluje o to, aby byla nabídka rozmanitější. „Žádné filmové studio není a nikdy nebude dokonalé. Ale jsem hrdý na to, že mohu spolupracovat s někým, kdo usiluje o větší diverzitu a vytváří hrdiny, kteří inspirují lidi po celém světě,“ doplnil herec.

Zpět
Sdílet
Diskuse