Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
27. listopadu 2022 18:15
Čas čtení 0:57

Muž na výletní lodi spadl do moře, když šel na záchod. Zachránili ho po 15 hodinách jen díky tomu, jak se zachoval

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž na výletní lodi spadl do moře, když šel na záchod. Zachránili ho po 15 hodinách jen díky tomu, jak se zachoval
Zdroj: Unsplash/Josiah Weiss/volně k užití (ilustrační foto)

Pobřežní stráž zmobilizovala mužova sestra až druhý den ráno.

28letého cestujícího výletní lodi Carnival Valor zachránili až 15 hodin poté, co spadl přes palubu. Americká pobřežní stráž jej v Mexickém zálivu našla asi 35 kilometrů od pobřeží, informuje Insider. BBC označilo úspěšnou záchrannou akci za „zázrak na Den díkůvzdání“.

Muž spadl do vody poté, co své sestře v lodním baru oznámil, že si musí odskočit na záchod. Ta si myslela, že odešel do pokoje, a posádku informovala až druhý den ráno, když ho nemohla najít.

Záchranářům potvrdil, že spadl přes palubu

Pobřežní stráž vzápětí vyhlásila koordinované pátrání, do kterého se kromě člunů zapojila i letadla a helikoptéry. Pátrání komplikoval časový odstup od incidentu a z něho vyplývající obrovský rozsah hladiny, kde se mohl muž nacházet.

Vystrašeného muže nakonec vytáhli z vody po šesti hodinách pátrání. Celkově tak ve vodě strávil 15 hodin od momentu, kdy přepadl přes palubu.

„Byl schopen říct své jméno a potvrdil, že spadl přes palubu. Vykazoval známky podchlazení, šoku a dehydratace,“ informoval koordinátor pátrání Seth Gross, který netajil svůj obdiv k obdivuhodné kondici muže.

31. srpna 2023 10:52 Čas čtení 1:41 Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou

„Skutečnost, že se dokázal udržet nad hladinou vody tak dlouho, je něco, co nemůžete považovat za samozřejmost, a určitě si to navždy zapamatuji,“ řekl. Muže zachránilo jen to, že dokázal zachovat chladnou hlavu, nevysílil se příliš brzy a podařilo se mu udržet hlavu nad hladinou, aby se neutopil.

Domů
Sdílet
Diskuse