Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ondřej Jarůšek
1. prosince 2022 20:29
Čas čtení 1:25

Světoví bojovníci a téměř 25 milionů korun! Toto je největší projekt v historii Oktagonu MMA

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Světoví bojovníci a téměř 25 milionů korun! Toto je největší projekt v historii Oktagonu MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Bojová organizace Oktagon MMA odhalila na tiskové konferenci chystané novinky. Tou největší je pyramida, ve které bude rozdělen jeden milion eur.

Organizace Oktagon MMA působí na scéně bojových sportů již šest let a nyní oznámila největší projekt ve své historii. Promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda ve spolupráci s hlavním partnerem organizace, sázkovou kanceláří Tipsport, představili zápasovou pyramidu nazvanou Tipsport GameChanger. K jejímu odhalení došlo na čtvrteční tiskové konferenci Oktagon Time.

16 bojovníků, 5 turnajů, 1 vítěz

Pyramida Tipsport GameChanger bude rozložená do pěti turnajů, které se odehrají během roku 2023 a v jejich samotném závěru dojde k vyvrcholení. V pyramidě bude rozdělen celkově jeden milion eur (v přepočtu téměř 25 milionů korun). Zápasy proběhnou ve veltrové váze (77 kilogramů) a zúčastní se jich celkem šestnáct bojovníků.

Prvních sedm bojovníků představila organizace během konference. Jmenovitě to jsou Mate Kertesz, Christian Jungwirth, Apollo Silva, Bojan Velickovic, Christian Eckerlin, šampion střední váhy Patrik Kincl a šampion veltrové váhy David Kozma. Další bojovník z řad Oktagonu se ještě domlouvá. Zbylých osm zápasníků vybere organizace z těch, kteří se do projektu přihlásí.

28. listopadu 2022 13:00 Čas čtení 8:16 Oktagon 37: Tyto velkolepé bitvy zboří Ostravu. Zůstane David Kozma králem organizace Oktagon MMA? Oktagon 37: Tyto velkolepé bitvy zboří Ostravu. Zůstane David Kozma králem organizace Oktagon MMA?
Promotéři Pavol Neruda a Ondřej Novotný.
Promotéři Pavol Neruda a Ondřej Novotný. Zdroj: OKTAGON MMA

Jak Ondřej Novotný na konferenci uvedl, prohra pro bojovníka nemusí automaticky znamenat vyřazení z pyramidy. Fanoušci totiž svým hlasováním mohou rozhodnout o tom, že se poražený zápasník vrátí do tzv. opravného pavouka neboli do rezervního zápasu a na příštím turnaji bude mít možnost nastoupit například za někoho zraněného.

A jak bude milion eur během vyřazovacích zápasů rozdělen? Vítěz samotného finále dostane 300 tisíc eur, druhý z bojovníků za prohru ve finále obdrží 130 tisíc eur. Poražení bojovníci v semifinále odejdou s balíkem ve výši 80 tisíc eur, prohra ve čtvrtfinále bude znamenat výdělek 40 tisíc eur a za porážku v osmifinále je 15 tisíc eur.

„Často se ptáte na peníze. Věřte mi, pro 90 procent bojovníků v Evropě je 15 tisíc eur za jeden zápas výplata, kterou ještě na svém šeku neviděli,“ popsal odměny pro poražené v osmifinálových duelech Ondřej Novotný. Čím dál se bojovníci dostanou, tím se logicky bude zvyšovat i výše jejich odměny. 

„Celkově projekt nabídne 21 zápasů, ve kterých půjde vždycky jak o velké peníze, tak i o vaši lásku, o kariéru i bourání evropských hranic. Extrémně se na to těšíme. Děkujeme Tipsportu, že tento projekt můžeme udělat, a děkujeme i vám (fanouškům, pozn. red.),“ uzavřel Ondřej Novotný.

Domů
Sdílet
Diskuse