Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. prosince 2022 7:29
Čas čtení 0:37

ČHMÚ: Pozor na klouzačku. V těchto šesti krajích platí výstraha před náledím

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: Pozor na klouzačku. V těchto šesti krajích platí výstraha před náledím
Zdroj: TASR - Jozef Ďurník

Český hydrometeorologický ústav varuje před náledím v Ústeckém, Karlovarském, Plzeňském, Středočeském a Jihočeském kraji.

Ve čtvrtek začala meteorologická zima, a ačkoli sníh zatím najdeš pouze na horách, ledovka dnes potrápí řidiče a chodce v sedmi krajích Česka. Podle Českého hydrometeorologického ústavu platí výstraha v souvislosti s náledím v Ústeckém, Karlovarském, Plzeňském, Středočeském a Jihočeském kraji, a to od pátečního rána až do oběda.

2. prosince 2022 6:00 Čas čtení 4:48 Chválí snad někdo Gordona Ramsayho, že „na muže“ dobře uvařil? Tak to nedělejme ani sportovním novinářkám Chválí snad někdo Gordona Ramsayho, že „na muže“ dobře uvařil? Tak to nedělejme ani sportovním novinářkám

„Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude po dešti nebo sněžení lokálně vytvářet náledí. Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ uvádí ČHMÚ.

Pod bod mrazu budou teploty klesat také v sobotu. Bude převážně zataženo, ojediněle mrznoucí mlhy a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od –1 do 3 °C. Obdobně bude také v neděli. Bude zataženo, ojediněle mlhy, mrholení a mrznoucí srážky. Rtutě teploměrů nám budou ukazovat 2 až 6 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse