Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
3. prosince 2022 9:48
Čas čtení 1:32

Zemřel japonský kanibal, který znásilnil, zabil a snědl nizozemskou studentku. Nikdy nebyl potrestán

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel japonský kanibal, který znásilnil, zabil a snědl nizozemskou studentku. Nikdy nebyl potrestán
Zdroj: noboru hashimoto/Corbis via Getty Images
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Ve věku 73 let zemřel Issei Sagawa, japonský vrah známý jako „kanibal z Kóbe“.

Sagawa zemřel 24. listopadu na zápal plic, pohřbu se zúčastnili pouze příbuzní, informuje server The Japan Times.

V roce 1981 studoval v Paříži, když k sobě jednoho dne pozval nizozemskou studentku a svou spolužačku Renée Hartevelt. Střelil ji do krku, znásilnil a pak během tří dnů zkonzumoval části jejího těla. Jejích ostatků se následně pokusil zbavit v parku Bois de Boulogne, o několik dní později byl ovšem zatčen a ke svému činu se přiznal.

O dva roky později byl ale francouzskými lékařskými znalci shledán nezpůsobilým k soudnímu řízení. Nejprve byl držen v psychiatrické léčebně, než byl v roce 1984 deportován do Japonska. Japonské úřady ho považovaly za příčetného, ale obvinění proti němu ve Francii již byla stažena. A tak se dostal na svobodu, píše Mirror.

Sagawa se nikdy poté svým zločinem netajil – naopak své „proslulosti“ hojně využíval. Stal se celebritou. Napsal například románové paměti s názvem V mlze, v nichž na vraždu podrobně vzpomíná. Stejně tak se činil v rozhovorech či dokumentárních snímcích. Zahrál si také v pornografickém filmu a vydal komiks, který jeho zločiny zobrazuje do nejmenších detailů.

„Chtěl jsem ji sníst, ne nutně zabít“

„Dívka zemřela okamžitě, aniž by pocítila jakoukoli bolest. Pitva ukázala, že zbraň nebyla dost silná na to, aby kulka prošla lebkou, a tak se v její hlavě točila pořád dokola. Na zlomek vteřiny mě napadlo zavolat záchranku, ale pak jsem si řekl: ‚Počkej, nebuď hloupý. O tomto jsi snil 32 let a teď se to skutečně děje!‘ První, co jsem udělal, bylo, že jsem jí řízl do hýždě. Ať jsem řezal jakkoli hluboko, viděl jsem jen tuk pod kůží. Vypadalo to jako kukuřice a chvíli trvalo, než jsem se skutečně dostal k červenému masu. Jakmile jsem maso uviděl, utrhl jsem si prsty kousek a hodil si ho do pusy. Byl to pro mě skutečně historický okamžik,“ popsal Sagawa v detailním rozhovoru pro Vice v roce 2009.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„Opravdu jsem si přál sníst její živé tělo. Nikdo mi to nevěří, ale mým konečným záměrem bylo ji sníst, ne nutně zabít. Dodnes si říkám: Kdyby mi jen dovolila ji ochutnat, jen trochu...“ dodal.

V rozhovoru přiznal, že se části těla nejprve snažil sníst syrové, ale byly příliš tuhé. Dokonce uvedl, že snědl celý klitoris a ochlupení oběti, což v něm podnítilo „sexuální rozkoš“. Dodal, že si myslí, že lidské maso je nejchutnější ze všech.

Domů
Sdílet
Diskuse