Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová TASR
3. prosince 2022 19:41
Čas čtení 0:36

Disney Channel v Rusku končí, Moskva jej nahradí domácí alternativou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Disney Channel v Rusku končí, Moskva jej nahradí domácí alternativou
Zdroj: TASR/AP/Alexander Zemlianichenko

Vysílat přestane krátce před vánočními svátky.

Americká televizní stanice pro děti Disney Channel přestane od 14. prosince vysílat v Rusku. S odvoláním na ruská média o tom v pátek informuje agentura Reuters.

Ruské disneyovky?

Podle ruského deníku Kommersant ji nahradí ruský kanál Solnce, jehož název znamená v překladu Slunce. Agentura Reuters upozorňuje, že zprávu nedokázala nezávisle ověřit, protože společnost Walt Disney Company na její žádost o vyjádření bezprostředně nereagovala.

Disney již v březnu informovalo, že v Rusku pozastavuje všechny své obchodní aktivity včetně licencování svého obsahu a produktů. Zároveň však uvedlo, že vysílání některých svých kanálů nedokáže zastavit okamžitě vzhledem ke složitosti uzavřených obchodních smluv. Tento krok zahrnuje licencování obsahu a produktů, časopis National Geographic, zájezdy, Disney Cruise Line, lineární televizní kanály a také produkci místního obsahu, který Disney tvoří od roku 2010.

Po ruské invazi na Ukrajinu z Ruska odešly nebo tam výrazně omezily své aktivity mnohé zahraniční firmy včetně společností jako Netflix, McDonald's, Shell, BP, Sony či Starbucks.

Domů
Sdílet
Diskuse