Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
4. prosince 2022 9:22
Čas čtení 0:57

Neporažený boxer Tyson Fury zdemoloval Dereka Chisoru a obhájil světový titul

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Neporažený boxer Tyson Fury zdemoloval Dereka Chisoru a obhájil světový titul
Zdroj: Getty Images/Julian Finney

Tyson Fury se potřetí utkal se svým krajanem Derekem Chisorou a ani tentokrát nezaváhal.

Britský boxer Tyson Fury zůstává i nadále neporažen. V noci ze soboty na neděli vyzval „Gypsy Kinga“ o titul organizace WBC v těžké váze krajan Derek Chisora. Fury však potvrdil pozici favorita a rozhodčí po jasné dominanci z jeho strany ukončil zápas v závěru desátého kola. Pro Furyho se jedná o 33. výhru ze 34 zápasů (jednou ve své kariéře remizoval).

Podle BBC přilákala očekávaná bitva Furyho s Chisorou na stadion Tottenhamu Hotspur bezmála 60 tisíc diváků. Ti přihlíželi tomu, jak Fury svého soupeře s přehledem demoluje a kolo po kole si dláždí cestu k další velké kariérní výhře. S Chisorou už v minulosti dvakrát bojoval, jednou zvítězil na body a jednou, stejně jako nyní, před časovým limitem.

4. prosince 2022 8:11 Čas čtení 4:51 Šokující KO za pár sekund, pekelná válka a noví šampioni. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 37 Šokující KO za pár sekund, pekelná válka a noví šampioni. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 37
tyson fury chisora
Zdroj: Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images

„Cítil jsem se dobře, ale potřeboval jsem pár kol, protože jsme neboxoval od dubna. Zasazoval jsem dobré údery. Ale klobouk dolů před Del Boyem (Chisorou, pozn. red.), byla to čest se s ním dnes utkat,“ uvedl Fury a soupeři složil poklonu. „Je ohromně tvrdý. Trefil jsem ho ranami, které by kohokoliv jiného knockoutovaly,“ dodal na adresu poraženého Chisory.

Jak uvádí The Guardian, pozornost britského boxera se po výhře upnula na ukrajinského šampiona Oleksandra Usyka, který je majitelem opasků organizací IBF, WBA a WBO. Očekává se, že v příštím roce by se mohl odehrát jejich vzájemný unifikační souboj o sjednocení všech světových titulů. Usyk výhře Tysona Furyho přihlížel na vlastní oči a po boji se spolu setkali v ringu tváří v tvář.

Domů
Sdílet
Diskuse