Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
5. prosince 2022 13:53
Čas čtení 0:20

Rusko vypálilo na Ukrajinu více než 100 raket

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko vypálilo na Ukrajinu více než 100 raket
Zdroj: Getty Images/Pierre Crom

Rusko spustilo v pondělí novou vlnu raketových útoků na území Ukrajiny, oznámily tamní úřady. Sirény leteckého poplachu se ozvaly ve více oblastech včetně hlavního města Kyjev, informuje TASR na základě zprávy britského deníku The Guardian.

Vystřelení raket potvrdil i mluvčí ukrajinských vzdušných sil Jurij Ihnat. Podrobnosti o případných škodách či obětech nebyly bezprostředně známy. Podle listu The Guardian mělo jít o více než 100 raket s plochou dráhou letu vypálených z bombardérů a z moře.

5. prosince 2022 12:50 Čas čtení 0:56 Ve Švédsku byl zastřelen youtuber Abdurachmanov, kritizoval čečenského vůdce Kadyrova Ve Švédsku byl zastřelen youtuber Abdurachmanov, kritizoval čečenského vůdce Kadyrova

Některé z raket již dosáhly území Ukrajiny, přičemž čas dopadu Kyjev odhadl na 14:15 místního času (13:15 SEČ). Mohlo by přitom dojít i k odpálení druhé vlny raket namířených na Kyjev, a to během několika minut, upřesňuje britský deník. „Neignorujte poplach,“ upozornil šéf ukrajinské prezidentské kanceláře Andrij Jermak.

Domů
Sdílet
Diskuse