Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová TASR
7. prosince 2022 8:16
Čas čtení 0:43

Případ chamtivosti, popsal firmu Donalda Trumpa soud. Shledal ji vinnou z daňového podvodu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Případ chamtivosti, popsal firmu Donalda Trumpa soud. Shledal ji vinnou z daňového podvodu
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Společnost The Trump Organization je podle soudu vinna ve všech bodech obžaloby.

Realitní společnost bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa byla v úterý shledána vinnou z daňových podvodů. Newyorský soud rozhodl, že společnost The Trump Organization je vinna ve všech bodech obžaloby. „Šlo o případ chamtivosti a podvodu. Žádná společnost na Manhattanu nestojí nad zákonem,“ uvedl manhattanský okresní prokurátor, píší The New York Times a TASR.

16. listopadu 2022 7:32 Čas čtení 1:19 Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta

Firmu vedou dva Trumpovi synové – Donald Trump mladší a Eric Trump. Bývalá hlava státu u soudu jmenovaná nebyla a jednání se ani neúčastnila. Jeho firma ale nyní musí zaplatit pokutu ve výši 1,5 milionu dolarů (35 milionů korun).

Rozhodnutí, které bylo z velké části založeno na svědectví Allena Weisselberga, bývalého finančního ředitele společnosti The Trump Organization, který se přiznal k manipulaci s účetnictvím firmy, by mohlo zkomplikovat další budoucí finanční aktivity Trumpovy společnosti, ale i jeho cestu k obhájení prezidentského mandátu. 

Bývalý prezident v polovině listopadu oznámil, že v roce 2024 bude znovu kandidovat na prezidenta. „Aby byla Amerika opět skvělá a slavná, oznamuji svou kandidaturu na prezidenta Spojených států amerických,“ řekl.

Podle Trumpa jsou obvinění proti jeho firmě politicky motivovaným „honem na čarodějnice“, který proti němu vedou „pomstychtiví demokraté“.

Domů
Sdílet
Diskuse