Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
7. prosince 2022 12:52
Čas čtení 0:33

Nejméně 155 lidí se zranilo při srážce dvou vlaků v Barceloně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nejméně 155 lidí se zranilo při srážce dvou vlaků v Barceloně
Zdroj: Katalánská záchranná služba/volně k užití

Na předměstí Barcelony se dnes krátce před osmou hodinou ranní srazily dva vlaky. Na místě je nejméně 155 zraněných.

V blízkosti centra katalánské metropole došlo ve středu ráno ke srážce dvou vlaků. Během nehody bylo zraněno nejméně 155 lidí, přičemž tři z nich museli být okamžitě převezeni do nemocnice. Příčina nehody zatím není známá, informují BBC a Huffpost.

7. prosince 2022 10:39 Čas čtení 0:42 Řecko protestuje proti policejnímu násilí. Tisíce lidí vyšly do ulic kvůli postřelení šestnáctiletého chlapce Řecko protestuje proti policejnímu násilí. Tisíce lidí vyšly do ulic kvůli postřelení šestnáctiletého chlapce

Ke srážce dvou vlaků na předměstí Barcelony došlo krátce před osmou hodinou ranní. Vlaky jely stejným směrem a srazily se, když jeden z nich stál ve stanici. Stalo se tak ve stanici Montcada i Reixac – Manresa, asi 12 km od centra města.

„Byla to obrovská rána. Lidé křičeli,“ popsala jedna z cestujících. „Můj vlak byl plný. Seděl jsem v posledním zcela zaplněném vagonu,“ dodal další z nich.

Vlaková doprava je v okolí města kvůli nehodě přerušena. K incidentu se již vyjádřila i španělská ministryně dopravy Raquel Sánchez, která prý situaci bedlivě sleduje a všem zraněným přeje brzké uzdravení. Příčina nehody zatím není známá. 

Domů
Sdílet
Diskuse