Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
9. prosince 2022 20:26
Čas čtení 0:34

Jihokorejci omládnou o rok až dva. Nový zákon mění počítání věku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jihokorejci omládnou o rok až dva. Nový zákon mění počítání věku
Zdroj: Unsplash/Robert Anderson

Jižní Korea v současné době používá tři systémy počítání věku, ale většina občanů se řídí „korejským věkem“, kdy je člověk starý 1 rok, jakmile se narodí, a každý Nový rok přibývá jeden rok.

Jihokorejci budou brzy o rok nebo dva mladší, protože se v zemi oficiálně změnil systém počítání věku. Ve čtvrtek schválil parlament země soubor zákonů, které vyžadují používání mezinárodního systému počítání věku, v němž se věk určuje podle data narození. Informoval o tom server NPR.

Jižní Korea v současné době používá tři systémy počítání věku, ale většina občanů se řídí „korejským věkem“, kdy je člověk starý 1 rok, jakmile se narodí, a každý Nový rok přibývá jeden rok. Dítě narozené 31. prosince se tak následující den považuje za dvouleté. Změna vstoupí v platnost v červnu tohoto roku.

Změnu vítá většina Korejců

Ačkoli se většina Jihokorejců řídí „korejským věkem“, většina z nich podporuje přechod na rozšířenější systém, podle kterého má člověk v den narození nulu a každé narozeniny přibývá rok.

Podle zářijového průzkumu ministerstva pro vládní legislativu podpořilo sjednocení systému počítání věku více než 80 % Jihokorejců.

Domů
Sdílet
Diskuse