Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
10. prosince 2022 v 11:00
Čas čtení 0:39

Generální tajemník NATO se obává války mezi Ruskem a Aliancí. Považuje za nutné podporovat Ukrajinu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Generální tajemník NATO se obává války mezi Ruskem a Aliancí. Považuje za nutné podporovat Ukrajinu
Zdroj: TASR/AP

Nejužitečnější věcí, kterou může momentálně NATO dělat, je podle Stoltenberga vojensky podporovat Ukrajinu.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg pro norskou televizi NRK přiznal, že se bojí, že rusko-ukrajinský konflikt může přerůst do války Ruska s Aliancí. Ta se však snaží, aby se takovému scénáři vyhnula. Informuje o tom i britský list The Guardian.

9. prosince 2022 v 16:30 Čas čtení 3:45 Jak se stát vojákem z povolání: Zeptali jsme se rotmistra Miroslava Krejčího na vše okolo práce v armádě Jak se stát vojákem z povolání: Zeptali jsme se rotmistra Miroslava Krejčího na vše okolo práce v armádě

„Pokud se něco pokazí, může se stát něco opravdu špatného,“ říká a uklidňuje to tvrzením, že NATO se snaží ze všech sil o to, aby válka neeskalovala do většího konfliktu. „Obávám se, že válka na Ukrajině se vymkne kontrole a rozšíří se do velké války mezi Aliancí a Ruskem. Ale jsem přesvědčen, že se tomu vyhneme.“

Bývalý norský premiér také řekl, že to, co lze momentálně udělat, je podporovat Ukrajinu. „V určitém okamžiku jsou rozhovory zbytečné. Putin se rozhodl použít sílu a moc. Co pomáhá, je vojenská podpora Ukrajiny. Jen silná Ukrajina vede k míru,“ říká.

„Svět se posouvá vpřed každým desetiletím. NATO je silnější než před lety. Putin podcenil naši schopnost vzájemně se chránit a bránit. Dokud to budeme dělat, jsme v bezpečí,“ uzavřel Stoltenberg.

Domů
Sdílet
Diskuse