Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda TASR
10. prosince 2022 13:28
Čas čtení 0:50

Ozbrojenec v Drážďanech zřejmě zabil svoji matku, poté držel rukojmí v nákupním centru. Policie jej zadržela

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ozbrojenec v Drážďanech zřejmě zabil svoji matku, poté držel rukojmí v nákupním centru. Policie jej zadržela
Zdroj: Unsplash/Jonas Augustin/na voľné použitie

Saská metropole zažila situaci jako z akčního filmu. Čtyřicetiletý zřejmě psychicky nemocný muž držel rukojmí v nákupním středisku poté, co s největší pravděpodobností zastřelil vlastní matku.

Aktualizace: Policie v německém městě Drážďany ukončila v sobotu drama s rukojmími v místním nákupním centru a zadržela pachatele. Ten podlehl zraněním a zemřel, nicméně žádní rukojmí zranění neutrpěli, píše agentura DPA s odvoláním na policii. Pachatel předtím zřejmě zabil vlastní matku, informuje TASR.

10. prosince 2022 12:06 Čas čtení 1:38 Průzkum: Více než polovina lidí v Česku nesouhlasí s vládní pomocí Ukrajině, uprchlíky chtějí jen dočasně Průzkum: Více než polovina lidí v Česku nesouhlasí s vládní pomocí Ukrajině, uprchlíky chtějí jen dočasně

Krátce předtím policie oznámila, že v sobotu ráno našla tělo ženy v rodinném domě v drážďanské čtvrti Prohlis na jihovýchodě metropole spolkové země Sasko. Jak dále uvedla, tento trestný čin souvisí se zásahem v centru Drážďan, kde byla hlášena střelba v nákupním středisku Altmarkt-Galerie.

Podezřelým ze zabití ženy je její čtyřicetiletý syn, který má německé občanství. Policie vychází ze skutečnosti, že pachatel byl psychicky nemocný. Saská policie dříve na sociální síti Twitter potvrdila, že její příslušníci byli po dobu trvání tohoto dramatu v telefonickém kontaktu s pachatelem.


Zasažena byla oblast v okolí zmiňovaného nákupního centra, které bylo evakuováno. V důsledku událostí policie omezila dopravu v dané oblasti včetně prostředků MHD.


Bulvární deník Bild předtím napsal, že jeden muž zabil pistolí ženu a následně střílel kolem sebe. Údajně chtěl vniknout do budovy rozhlasové stanice Radio Dresden, což se mu ale nepodařilo. Potom měl střílet na požární dveře u hlavního vchodu a utéct do nákupního centra Altmarkt-Galerie, kde se zabarikádoval v drogerii. Podle Bildu držel rukojmí právě v této prodejně.

Domů
Sdílet
Diskuse