Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
15. prosince 2022 15:07
Čas čtení 0:56

Jelení příkop se zcela otevřel veřejnosti. Podívej se, kterými vchody se tam dostaneš

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jelení příkop se zcela otevřel veřejnosti. Podívej se, kterými vchody se tam dostaneš
Zdroj: Google/Ruby Vance

Přístup bude umožněn po chodníku od Pacassiho brány, dále bude možno projít chodníkem k Medvědinci. U některých vchodů ale bude záležet na počasí.

Pražský hrad otevřel ve čtvrtek Jelení příkop. Bude otevřený každý den od 10 hodin do soumraku. „Z rozhodnutí vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře bude i v zimní sezóně, stejně jako Královská zahrada, otevřen pro veřejnost Jelení příkop,“ píše se v tiskové zprávě na webu Pražského hradu. 

Přístup bude umožněn po chodníku od Pacassiho brány, dále bude možno projít chodníkem k Medvědinci. Některé vchody ale budou otevřeny pouze za příznivého počasí, kdy nebude v Jelením příkopu sníh. Jde o vstupy z Klárova, od Belvederu a z ulice U Brusnice. Otevřen bude také průchod valem Prašného mostu, nicméně s krátkodobými omezeními. Důvodem jsou stavební práce.

Podle slov Kanceláře prezidenta republiky a příspěvkové organizace Správa Pražského hradu jde o vstřícný krok směrem k široké veřejnosti, „aby byl areál národní kulturní památky v co nejvyšší možné míře přátelský ke svým návštěvníkům“. KPR také plánuje, že umožní snazší vstup do areálu Hradu občanům první a šesté pražské městské části. Hrad zároveň upozornil na náročný terén a návštěvníkům doporučil zejména vhodnou obuv.

18. dubna 2024 17:43 Čas čtení 1:52 Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím

Horní část příkopu se otevřela již loni. Dolní část se ale dlouhodobě opravovala, letos šlo například o opravy historické hradby a věže. Jak jsme tě dříve informovali, některé vstupy do dolní části příkopu byly již od roku 2017 uzavřeny, a to kvůli bezpečnostnímu opatření. Následující rok se měla dolní část Jeleního příkopu uzavřít kvůli 10měsíční rekonstrukci, která se ale nakonec protáhla. 

Zprávy z domova najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse