Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
15. prosince 2022 17:26
Čas čtení 0:43

Loď s migranty se potopila v Lamanšském průlivu. Mezi zachráněnými bylo 12 dětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Loď s migranty se potopila v Lamanšském průlivu. Mezi zachráněnými bylo 12 dětí
Zdroj: Bill Gentile/CORBIS/Corbis via Getty Images

Incident ale nepřežili čtyři lidé včetně jednoho mladistvého.

Ve středu se v Lamanšském průlivu potopila loď, jejíž pasažéři zrovna migrovali do francouzského přístavního města Calais. Informoval o tom britský server BBC

Francouzská organizace Utopia 56, která migrantům běžně pomáhá, uvedla, že jí kolem 2. hodiny v noci přišla poloha a hlasová zpráva, podle které ji loď kontaktovala v nouzi. Podle zprávy byly na palubě zejména rodiny. „Jednoznačně to byla nouze, volali o pomoc,“ citovalo BBC slova Nikolaie Posnera z organizace, který dodal, že v pozadí byl slyšet zejména křik miminek. 

12. prosince 2022 20:30 Čas čtení 0:44 Vánoční zázrak? 13letá Alyssa se zotavila z neléčitelné leukémie díky revoluční vědecké terapii Vánoční zázrak? 13letá Alyssa se zotavila z neléčitelné leukémie díky revoluční vědecké terapii

Migranti byli na přeplněném plavidle, které se začalo potápět v mrazivých vodách mezi Kentem a Francií. Podařilo se zachránit 39 migrantů včetně 12 dětí. Incident ale nepřežili čtyři lidé včetně jednoho mladistvého.

Se záchranou pomáhaly posádky na nedaleké rybářské lodi a záchranné čluny. Pátrací akce po stále pohřešovaných osobách dosud probíhá pomocí dronu.

Ministryně vnitra ve Velké Británii Suella Braverman a její francouzský protějšek Gérald Darmanin ve svém společném prohlášení uvedli, že tragédie zdůraznila potřebu společně zabránit přechodům a zastavit obchodní model gangů, které se zabývají pašováním lidí. „Naše srdce patří všem, kteří byli touto tragickou událostí zasaženi,“ řekli.

Domů
Sdílet
Diskuse