Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
18. prosince 2022 16:40
Čas čtení 0:39

Na tajných večírcích britských státníků se prý užíval kokain. Expremiérka Liz Truss drogy popírá

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Mluvčí bývalé premiérky Truss obvinění kategoricky popřel.

Na tajných večírcích britských státníků se údajně užíval kokain. S informací přišel britský list The Guardian odvolávající se na anonymní zdroje z daného prostředí. Informuje o tom také Telegraph.

Stopy po droze se prý nacházely v historickém domě Chevening, kde se bavili političtí spojenci expremiérky Liz Truss. Ta měla party pořádat v době, kdy byla ještě ministryní zahraničních věcí a vrcholila její kampaň na post premiérky. Mluvčí Truss přítomnost drog popřel.

trussová
Zdroj: TASR/AP

Podobné látky se podle dalších zdrojů nacházely i v kancelářích na 10 Downing Street, kde se konaly lockdownové party v dobách vládnutí expremiéra Borise Johnsona. Ten na nich však zřejmě nebyl. Stopy po drogách jsou datovány ještě k roku 2021.

Není potvrzeno, že by některý z dvojice bývalých premiérů užíval omamné látky, a neví se ani, zda o údajné přítomnosti drog věděli.

Podle osoby znalé tamních poměrů však kokain užívali minimálně blízcí spojenci Truss. Guardian upozorňuje na to, že přechovávání kokainu je trestným činem, za který hrozí sedmileté vězení či pokuta v neomezené výši.

Boris Johnson
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domů
Sdílet
Diskuse