Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. prosince 2022 14:12
Čas čtení 0:48

Při letu z Arizony na Havaj se při turbulencích zranilo 36 lidí, mezi nimi bylo i roční dítě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Při letu z Arizony na Havaj se při turbulencích zranilo 36 lidí, mezi nimi bylo i roční dítě
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití

V oblasti, kterou letadlo směřovalo do hlavního města Honolulu, byly evidovány bouřky. Jedna z nich nejspíše způsobila turbulenci, kvůli níž musely dvě desítky lidí do nemocnice.

Cestující na jednom z linkových letů z Arizony na Havaj zažili krušné chvíle. V neděli se letadlo Hawaiian Airlines s 278 cestujícími a desetičlennou posádkou chystalo přistát v Honolulu, když je zastihla velmi silná turbulence. Výsledkem bylo 36 zraněných osob, z nichž 20 muselo být hospitalizováno. Celkem 11 lidí mělo vážná zranění včetně ztráty vědomí, tržných ran a zranění hlavy. Informovalo BBC.

6. listopadu 2022 10:23 Čas čtení 0:31 VIDEO: Tanzanské dopravní letadlo se zřítilo do jezera, zatím bylo zachráněno 15 pasažérů VIDEO: Tanzanské dopravní letadlo se zřítilo do jezera, zatím bylo zachráněno 15 pasažérů

„Několika cestujícím a členům posádky byla poskytnuta lékařská péče na letišti kvůli lehkým zraněním, zatímco někteří byli rychle převezeni do místních nemocnic k dalšímu ošetření,“ uvedla společnost v prohlášení. Dodala, že momentálně probíhá inspekce letadla, a zároveň se omluvila všem cestujícím za špatnou zkušenost.

Incident proběhl naštěstí beze ztráty na životech, což potvrdil i ředitel aerolinky Jon Snook. Do nemocnice se ale dostalo 17 cestujících a 3 členové posádky, mezi nimiž bylo i čtrnáctiměsíční dítě a dospívající.

Snook dodal, že na Havaji je momentálně zvláštní počasí s nestabilními povětrnostními podmínkami, které neustále vytváří problémy leteckým společnostem.

V posledních měsících jsme slyšeli o několika leteckých nehodách. V listopadu se zřítilo tanzanské dopravní letadlo společnosti Precision Air do Viktoriina jezera. Zemřelo 19 lidí. V září se zase zřítilo do Baltského moře soukromé letadlo, které nikdo neřídil. O záhadě jsme tě informovali tady

Domů
Sdílet
Diskuse