Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
20. prosince 2022 18:03
Čas čtení 0:26

V Rusku vybuchlo potrubí plynovodu Bratrstvo. Zahynuli tři lidé

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Rusku vybuchlo potrubí plynovodu Bratrstvo. Zahynuli tři lidé
Zdroj: Flickr/volně k užití

Je to jeden z nejdůležitějších ruských exportních plynovodů.

Část plynovodu Bratrství v Rusku je uzavřena poté, co potrubí v Čuvašsku poškodil výbuch. K explozi došlo nedaleko obce Kalinino v Čuvašské republice v evropské části Ruska. Příčiny výbuchu prozatím nejsou známy.

Tři lidé zahynuli. Oznámil to šéf místní regionální správy Oleg Nikolajev, informuje TASR podle zprávy agentury AFP a televize Sky News.

„Podle předběžných údajů (na místě) pracovali čtyři lidé. Naneštěstí tři z nich zahynuli, když se nečekaně vznítil plyn... Přežila jedna osoba, šofér, který je v šoku,“ uvedl Nikolajev pro ruskou státní televizi.

Plynovod Bratrství vede z Nového Urengoje na Sibiři do ukrajinského Užhorodu. Je to jeden z nejdůležitějších ruských exportních plynovodů, částečně jej vlastní a provozuje i Ukrajina.

Domů
Sdílet
Diskuse