Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
23. prosince 2022 13:34
Čas čtení 0:41

Střelba v Paříži: Na místě jsou nejméně dva mrtví, policie zadržela podezřelého

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Střelba v Paříži: Na místě jsou nejméně dva mrtví, policie zadržela podezřelého
Zdroj: Pexels/Elina Sazonova

Další čtyři lidé utrpěli zranění.

Dva mrtvé a čtyři zraněné si vyžádala střelba, ke které došlo v pátek v Paříži v ulici d'Enghien v 10. obvodu. Dva zranění jsou stále ve vážném ohrožení života. Podle informací deníku Le Parisien policie podezřelého muže zadržela a vzala ho do vazby. 

„Podle našich informací se střelba odehrála poblíž kurdského kulturního centra Ahmet-Kaya na adrese 16 rue d'Enghien. Devětašedesátiletý muž zahájil střelbu na několik lidí. Jedná se o francouzského státního příslušníka, pravděpodobně vysloužilého řidiče železniční společnosti SNCF. Při zatýkání u něj policie našla zbraň, ze které střílel,“píše Le Parisien. Motiv jeho jednání zatím není známý.

Majitel obchodu v sousední budově, který si přál zůstat v anonymitě, zaslechl z ulice sedm nebo osm výstřelů. „Je tu naprostá panika, zůstali jsme zavření,“citoval Le Monde. Pařížští hasiči a policie požádali veřejnost, aby se této oblasti vyhnula, a uzavřeli ji. 

Domů
Sdílet
Diskuse