Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
24. prosince 2022 10:01
Čas čtení 0:39

Nizozemsko poskytne Ukrajině 60 miliard korun

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Nizozemsko poskytne Ukrajině vojenskou, humanitární a diplomatickou pomoc.

Nizozemsko poskytne Ukrajině v roce 2023 pomoc ve výši 2,5 miliardy eur (zhruba 60 miliard korun), oznámila v pátek nizozemská vláda, informuje o tom Sky News. Tato částka bude využita na vojenskou pomoc, obnovu klíčové infrastruktury a vyšetřování možných válečných zločinů.

„Jelikož Rusko pokračuje ve válce proti Ukrajině, Nizozemsko poskytne Ukrajině pomoc. Vojenskou, humanitární a diplomatickou. V roce 2023 na to vyčleníme 2,5 miliardy eur. Ukrajina se na Nizozemsko může spolehnout. Právě jsme to potvrdili v rozhovoru s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským,“ uvedl nizozemský premiér na Twitteru.

O telefonickém rozhovoru referoval na Twitteru i Zelenskyj. Poděkoval Nizozemsku za pomoc „v boji proti agresorovi“. 

„Ceníme si podpory Nizozemska! Pokračujeme ve spolupráci na posílení obranyschopnosti, energetické stability a obnově důležité infrastruktury,“ napsal ukrajinský prezident.

Domů
Sdílet
Diskuse