Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
24. prosince 2022 12:57
Čas čtení 0:34

Chilskému zaměstnanci poslali 286násobek výplaty. Namísto peněz poslal šéfovi výpověď a utekl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Chilskému zaměstnanci poslali 286násobek výplaty. Namísto peněz poslal šéfovi výpověď a utekl
Zdroj: Unsplash/Mufid Majnun/k volnému užití

Muž obdržel mzdu v hodnotě v přepočtu 4,3 milionu korun, zatímco jeho průměrná mzda se pohybuje kolem 13 tisíc korun měsíčně.

Před pololetím zaplatila společnost svému zaměstnanci 286násobek výplaty. Muž však peníze nevrátil a se svými zaměstnavateli přestal komunikovat, píše portál Diario Financiero.

Největší společnost na výrobu uzeného masa Industrial Food Consortium vyplatila svému zaměstnanci mzdu 165 398 851 chilských pesos, což je v přepočtu 4,3 milionu korun. Jeho běžný plat se pohybuje kolem 13 tisíc korun měsíčně. Po upozornění zaměstnanec souhlasil, že peníze pošle zpět, ale poslal pouze výpověď a od té doby o něm neslyšeli. Případem se zabývá i chilská policie, která po muži už půl roku pátrá.

„Byl informován, že tyto peníze neodpovídají zaplacení žádné služby,“ píše se v žalobě a důraz je kladen na to, že obžalovaný si musel jít do své banky vygenerovat pohledávku. Pracovník nejprve neodpověděl na telefonáty firmy a později po svém právníkovi poslal firmě výpověď.

Stížnost společnosti na jejího bývalého zaměstnance poukazuje na trestný čin zpronevěry.

Domů
Sdílet
Diskuse