Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ondřej Jarůšek
25. prosince 2022 9:15
Čas čtení 0:37

Bůh je DJ. Zemřel legendární zpěvák Maxi Jazz z kapely Faithless

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Maxi Jazz dle vyjádření kapely Faithless zemřel v pátek 23. prosince.

Hudební svět opustila ikona. V 65 letech zemřel anglický hudebník, DJ, rapper a zpěvák Maxi Jazz, vlastním jménem Maxwell Fraser. O jeho skonu v sobotu informovala na sociálních sítích kapela Faithless, se kterou se nejvíce proslavil.

Maxi Jazz podle vyjádření kapely zemřel v předvečer Štědrého večera. „Byl to muž, který zásadně změnil naše životy. Naší hudbě dal skutečný význam a poselství.(...) Bylo nám ctí a velkým potěšením s ním spolupracovat,“ uvedli za kapelu Rollo Armstrong a Sister Bliss.

maxi jazz
Zdroj: Getty Images/Ollie Millington/Redferns

Maxwell Fraser se narodil 14. června 1957 v Brixtonu, vnitřním předměstí Londýna. Jeho hudební začátky v 80. letech jsou spjaty s hiphopem. V roce 1992 založil vydavatelství Namu Records, o tři roky později pak vznikla kapela Faithless.

Jak uvádí BBC, Faithless byli průkopníky na poli taneční hudby. Na kontě mají celkem sedm studiových alb, přičemž to poslední, nazvané All Blessed, vyšlo v roce 2020. Kapela dohromady prodala miliony fyzických nosičů. Mezi jednu z jejich neznámějších skladeb patří God Is a DJ.

Domů
Sdílet
Diskuse