Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
25. prosince 2022 18:07
Čas čtení 0:56

Babička si za vánoční večeři naúčtovala až 400 korun od každého člena rodiny. Platit musí i vnoučata, tvrdí Britka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Babička si za vánoční večeři naúčtovala až 400 korun od každého člena rodiny. Platit musí i vnoučata, tvrdí Britka
Zdroj: Flickr/Mia Raanta/volně k užití

„Je několik lidí, kteří si myslí, že jsem tak trochu lakomec, ale mí přátelé si myslí, že je to docela dobrý nápad,“ řekla důchodkyně.

Zařídit vše kolem Vánoc není zrovna levné. Náklady na vánoční vaření jsou o to vyšší v době inflace a zdražování. Babička Caroline Duddridge z Cardiffu, hlavního města Walesu, se proto letos zařídila po svém. Třiašedesátiletá žena si od každého z rodiny naúčtovala poplatek za vánoční večeři, informují BBC a Wales Online.

Babička si dokonce vymyslela ceník pro různé členy rodiny. Zatímco nejdráže vyjde štědrovečerní menu dospělého muže (15 liber, v přepočtu přibližně 412 korun), nejlevněji se u ní na Vánoce nají její nejmladší vnouče (2,5 libry, v přepočtu přibližně 68 korun).

25. prosince 2022 12:54 Čas čtení 1:29 Nejsledovanější pohádkou na Štědrý den bylo Tajemství staré bambitky 2. Podívej se na první desítku pořadů Nejsledovanější pohádkou na Štědrý den bylo Tajemství staré bambitky 2. Podívej se na první desítku pořadů
vánoce
Zdroj: Unsplash/Rodion Kutsaiev/volně k užití

„Je několik lidí, kteří si myslí, že jsem tak trochu lakomec, ale mí přátelé si myslí, že je to docela dobrý nápad,“ řekla BBC. Letos jí tak rodina na štědrovečerní večeři přispěla 180 liber (cca 5 tisíc korun). Hostila pět svých dospělých dětí i s rodinami.

Caroline pro BBC uvedla, že tento nápad dostala po smrti svého manžela v roce 2015, kdy jí na živobytí zůstala jen polovina příjmu domácnosti. Původně požádala příbuzné, aby si pravidelně ke konci roku odkládali malé částky, kterými by přispěli, jenže ne každý člen rodiny přispíval důsledně.

Nakonec se rozhodla, že udělá striktní ceník, ve kterém synové platí 15 liber, dcery 10 liber a jejich děti podle svého věku – starší 5 liber a mladší 2,5 libry. Pokud nezaplatí do 1. prosince, nemohou na Vánoce přijít. „Ozvalo se nějaké reptání, ale nakonec to není můj problém, že?“ uzavřela se smíchem důchodkyně.

Zpět
Sdílet
Diskuse