Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
27. prosince 2022 v 11:46
Čas čtení 0:44

Ruský ministr zahraničí vyhrožuje, že pokud se Ukrajina nepodrobí, o věci rozhodne ruská armáda

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruský ministr zahraničí vyhrožuje, že pokud se Ukrajina nepodrobí, o věci rozhodne ruská armáda
Zdroj: TASR/AP

Ukrajina chce uspořádat mírové shromáždění OSN. Rusko ale na její podmínky s největší pravděpodobností nepřistoupí.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v pondělí večer řekl, že je v Kyjevě, aby vyhověl ruským požadavkům, a to „demilitarizaci“ a „denacifikaci“ Ukrajiny. Pokud se tak nestane, rozhodne podle Lavrova v této věci ruská armáda. Informuje o tom TASR.

„Naše návrhy na demilitarizaci a denacifikaci území ovládaných ukrajinským režimem a eliminaci hrozeb, které představují pro ruskou bezpečnost, zahrnující i naše nová území, jsou nepříteli dobře známy,“ řekl Lavrov. „Je to jednoduché: Splňte je pro své vlastní dobro. Jinak o této otázce rozhodne ruská armáda,“ dodal.

Ukrajina chce mírový summit 

Kreml reagoval na pondělní rozhovor ukrajinského ministra zahraničních věcí Dmytra Kuleby. Kuleba v něm uvedl, že Kyjev chce do konce února, a tedy na výročí začátku ruské invaze na Ukrajinu, uspořádat tzv. mírový summit, a to pravděpodobně na půdě Organizace spojených národů.

Na otázku, zda na summit pozvou i Rusko, Kuleba odpověděl, že je třeba, aby se tato země nejprve zodpovídala za své válečné zločiny u mezinárodního soudu. Zároveň bagatelizoval tvrzení Moskvy o její připravenosti na dialog. „Rusko pravidelně mluví o tom, že je připraveno jednat, není to ale pravda, neboť vše, co dělá na bojišti, dokazuje opak,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse