Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
29. prosince 2022 17:35
Čas čtení 0:51

Americký poslanec lhal o své minulosti. Prověřuje to prokuratura

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americký poslanec lhal o své minulosti. Prověřuje to prokuratura
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Empire State Conservatives Podcast/volně k užití

Demokratické vedení apeluje na jeho rezignaci.

Republikánský poslanec George Santos údajně lhal o své sexuální orientaci, původu, majetku, víře i vzdělání. Jeho případem se začala zabývat americká prokuratura. Přezkoumat chce jeho majetek a finance, okresní prokuratura se pak zabývá dalšími aspekty jeho lži. Informuje o tom CBS. 

„Georgi, jestli je to vůbec tvoje jméno. Jestli jsi přesvědčený, že ti voliči pořád věří, rezignuj a poraz mě v mimořádných volbách. Postav se tváří v tvář voličům se svou skutečnou minulostí a odpověz na otázky ohledně své kriminální historie,“ vzkázal Santosovi na Twitteru demokrat Robert Zimmerman. Přidal se k němu i zbytek demokratického vedení sněmovny.

K výzvám k rezignaci se přidala i Republikánská židovská koalice, podle níž Santos podvedl voliče. On sám se ale k odstoupení zatím nevyjádřil a neapelovala na něj ani republikánská část americké sněmovny.

18. dubna 2024 13:00 Čas čtení 7:00 Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot

V případě, že rezignovat nebude a stane se z něj právoplatný poslanec poté, co složí slib, bude muset zbytek zástupkyň a zástupců hlasovat o jeho vyloučení. K tomu ale bude potřebná shoda minimálně dvou třetin poslanců.

Domů
Sdílet
Diskuse