Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
30. prosince 2022 18:15
Čas čtení 1:27

Hokejista Jakub Vrána se po osobních problémech vrací do NHL. Vše je prý na dobré cestě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hokejista Jakub Vrána se po osobních problémech vrací do NHL. Vše je prý na dobré cestě
Zdroj: Getty Images

Jakub Vrána je zpět z asistenčního programu NHL.

Hokejista Jakub Vrána hrající za hokejový klub Detroit Red Wings v říjnu letošního roku zmizel ze soupisky a zamířil do speciálního programu NHL, který hráčům pomáhá s psychikou nebo v boji s návykovými látkami. Ve středu ale udělal významný krok k návratu do prestižní hokejové ligy a také poprvé blíže promluvil o problémech, kvůli kterým do asistenčního programu zamířil.

Chci tu bitvu vyhrát, říká Vrána o osobních problémech

Poslední zápas za Detroit Red Wings odehrál Vrána 15. října. Po více než dvou měsících se na ledovou plochu vrátil. Ve středu si zahrál za farmářský tým Grand Rapids Griffins. Šestadvacetiletý hráč hraje s Griffins v rámci třízápasové kondiční přípravy, pak by se měl vrátit do Detroitu. Do sestavy Red Wings se vrátil už 16. prosince.

Vrána během pobytu v Grand Rapids poskytl interview novináři z rádia WOOD. Blíže o svých problémech nepromluvil a o důvod, proč zamířil do asistenčního programu, se nepodělil. Uvedl ale, že je u něj vše na dobré cestě. 

„Je důležité mít svůj život v pořádku,“řekl Vrána novináři Kaserovi. Nejdůležitější je podle něj vědět, co člověk opravdu chce. Sám prý věří, že je na dobré cestě a znovu se vydává správným směrem.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Šestadvacetiletý český útočník také ocenil podporu, které se mu při jeho návratu do NHL dostává. Dostal prý velké množství dopisů, ze kterých měl opravdu radost. „Ať už přede mě život postaví cokoliv, chci tu bitvu vyhrát. Je hezké, že za mnou lidé stojí. Chci se prostě vrátit a dát jim to, co chtějí,“ dodal.

Prvních pět let ve Spojených státech strávil Jakub Vrána v klubu Washington Capitals, do Detroitu zamířil v roce 2021. Od té doby odehrál v dresu Red Wings kvůli zranění ramene a reprezentačním zápasům jen 39 zápasů, i tak ale dokázal zapsat 32 bodů. Konkrétně vstřelil 22 gólů a na deset nahrál. Než nastoupil do asistenčního programu, nastoupil do dvou zápasů. V nich zaznamenal gól a asistenci.

Domů
Sdílet
Diskuse