Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
5. ledna 2023 14:53
Čas čtení 1:18

Princ Harry v nové knize tvrdí, že ho bratr William fyzicky napadl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Princ Harry v nové knize tvrdí, že ho bratr William fyzicky napadl
Zdroj: TASR/AP

Princ Harry napsal memoáry s názvem Spare, vyjdou 10. ledna. Jejich kopii získal deník The Guardian.

Britský princ Harry ve své nové knize vzpomínek s názvem Spare, která vyjde 10. ledna, obviňuje svého staršího bratra Williama, že ho v roce 2019 během hádky fyzicky napadl. Zprávu přinesla agentura TASR s odvoláním na zahraniční média.

William měl Harryho shodit na psí misku. Palác se k incidentu nevyjádřil

Princ Harry tvrdí, že během hádky v kuchyni jeho domu v Londýně nazval jeho bratr svou švagrovou, Harryho manželku Meghan Markle, problematickou a drzou. Tyto poznámky vyvolaly mezi bratry spor. „William postavil na stůl sklenici vody, nadával mi a pak se na mě vrhl. Všechno se odehrálo hrozně rychle. Chytil mě za límec, strhl mi řetízek a povalil mě na zem. Dopadl jsem na psí misku. Ta mi pod zády praskla a její úlomky mě pořezaly,píše britské BBC s odvoláním na deník The Guardian, který měl za přísných bezpečnostních podmínek získat kopii knihy.

Následně Harry svému staršímu bratrovi řekl, aby odešel. William prý vypadal, že hádky lituje a omluvil se. Při odchodu Harryho požádal, aby Meghan o události neříkal. „Myslíš o tom, že jsi mě napadl?“ zeptal se ho mladší sourozenec. William mu měl odvětit, že ho nenapadl. 

18. dubna 2024 17:43 Čas čtení 1:52 Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím

Kensingtonský i Buckinghamský palác uvedly, že se ke zprávě nebudou vyjadřovat. Podle BBC oba paláce, které Williama jakožto nástupce trůnu chrání, doufají, že boom okolo kontroverzních vyjádření rychle vyšumí. 

Memoáry prince Harryho tak navážou na dokumentární sérii, kterou v prosinci odvysílala streamovací platforma Netflix. Šestidílný seriál s názvem Harry & Meghan přinesl podrobnosti o seznámení páru v roce 2016 i o jeho rozhodnutí vzdát se oficiálních královských povinností v roce 2020 a přestěhování se do USA. Manželé mluvili mimo jiné o rasistickém podtónu ve zprávách některých médií na adresu Meghan, vůči kterým se královská rodina podle jejich slov neohradila.

Princ Harry přitom v rozhovoru pro televizní stanici ITV uvedl, že by chtěl zpátky svou rodinu, nikoli instituci. „Chtěl bych zpátky svého otce a svého bratra,“ řekl. Doplnil ale, že jeho příbuzní nejeví žádné známky ochoty k usmíření. 

Domů
Sdílet
Diskuse