Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. ledna 2023 8:10
Čas čtení 1:02

MS hokej U20: Češi vezou domů stříbro, s Kanadou padli v prodloužení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
MS hokej U20: Češi vezou domů stříbro, s Kanadou padli v prodloužení
Zdroj: Getty Images

Český tým sice dotáhl dvougólové vedení Kanady, v prodloužení ale rozhodl ve prospěch Kanady Dylan Guenther.

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let dosáhla na mistrovství světa na stříbrnou medaili. Ve finálovém zápase proti Kanadě se Čechům sice povedlo dvougólový náskok domácích smazat a vynutili si prodloužení, v něm ale ve prospěch javorových listů rozhodl Dylan Guenther. Kanada se tak dočkala jubilejní dvacáté zlaté medaile z juniorského šampionátu. Pro Čechy je stříbro první medailí po osmnácti letech. 

Češi vyrovnali v poslední třetině

V prvních dvou dějstvích to vypadalo, že Kanada bude mít ke zlatu jednoduchou cestu. První gól do české branky padl ve třinácté minutě zásluhou Dylana Gunthera. Kanaďané vedli 2:0 už na začátku druhé třetiny, když gólmana Suchánka překonal Shane Wright.

Naděje českých juniorů ožila v závěru třetí třetiny. V padesáté třetí minutě snížil na rozdíl jednoho gólu Jiří Kulich, o minutu později bylo srovnáno díky Jakubu Kosovi, jehož střelu nechtíc srazil do vlastní sítě Tyson Hinds. Češi si tak vynutili prodloužení a ke zlatu měli opravdu blízko. Jenže jako první se prosadil střelec prvního gólu zápasu Dylan Gunther a rozhodl o vítězství 3:2 pro Kanadu.

Češi sice na poslední výhru z roku 2001 nenavázali, domů ale vezou stříbro, první medaili od roku 2005. V historii samostatného Česka jde o první juniorské stříbro. David Jiříček byl vyhlášen nejlepším obráncem turnaje. Společně s Tomášem Suchánkem a Jiřím Kulichem byli navíc zařazeni do All Star týmu celého turnaje.

Domů
Sdílet
Diskuse