Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
7. ledna 2023 v 16:06
Čas čtení 0:30

V Íránu byli v souvislosti s celonárodními protesty popraveni další dva muži

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Íránu byli v souvislosti s celonárodními protesty popraveni další dva muži
Zdroj: TASR/AP

Rodina 22letého Karamiho tvrdí, že jí ani nebylo umožněno se se synem před popravou setkat.

V Íránu byli oběšeni dva muži za údajné zabití příslušníka armády během celonárodních protestů. Mohammad Mahdi Karami a Seyed Mohammad Hosseini byli tamní vládou shledáni vinnými z údajného podílu na smrti polovojenského důstojníka. Skupiny pro lidská práva proces odsoudily a označily jej za vykonstruovaný. Informují o tom BBC a The Guardian.  

5. prosince 2022 v 16:14 Čas čtení 1:23 Írán: Je rozpuštění mravnostní policie důležitým krokem? Protesty nejspíš nezastaví Írán: Je rozpuštění mravnostní policie důležitým krokem? Protesty nejspíš nezastaví

Rodina 22letého Karamiho tvrdí, že jí ani nebylo umožněno se se synem před popravou setkat. Prokuratura tvrdila, že polovojenský důstojník Ruhollah Ajamian byl svlečen do naha a zabit skupinou truchlících, kteří vzdávali úctu nedávno zabitému protestujícímu.

Protesty proti íránskému duchovnímu zřízení vypukly v září po smrti Mahsy Amini, kterou ve vazbě zadržela mravnostní policie. Podle zahraniční agentury Human Rights Activists' News Agency (HRANA) bylo dosud zabito nejméně 516 protestujících včetně 70 dětí a 19 262 dalších osob bylo zatčeno.

Irán, Protest
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse