Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2023 20:18
Čas čtení 0:46
Jana Chovancová

WhatsApp spouští novou aktualizaci, která umožňuje komunikaci i bez internetu. Reaguje tak na jeho blokování v Íránu

WhatsApp spouští novou aktualizaci, která umožňuje komunikaci i bez internetu. Reaguje tak na jeho blokování v Íránu
Zdroj: Unsplash/Dimitri Karastelev/k volnému užití
TECH ÍRÁN WHATSAPP
Uložit Uložené

Aktualizace umožňuje lidem zůstat online pomocí proxy serverů.

WhatsApp nově spustil aktualizaci, která umožní lidem chatovat i při výpadku internetu. Lidem umožní zůstat online pomocí proxy serverů, jejichž prostřednictvím dokáží obejít nařízení vypínání nebo blokování internetu, které zavedly některé vlády. Píše o tom The Independent.

Společnost uvedla, že tuto funkci spustila v reakci na velké množství celosvětových odstávek internetu včetně těch v Íránu. Vyjádřila se, že blokování „popírá lidská práva a odřezává lidi od možnosti získat naléhavou pomoc“.

Doporučeno
Íránská šachistka se údajně stěhuje do Španělska, odložila hidžáb Íránská šachistka se údajně stěhuje do Španělska, odložila hidžáb 29. prosince 2022 19:29

„Přerušení, kterých jsme byli svědky v Íránu, už několik měsíců popírají lidská práva a odřezávají lidi od možnosti získat naléhavou pomoc. V případě, že tyto výpadky budou pokračovat, doufáme, že naše aktualizace jim pomůže všude,“ vyjádřila se společnost a dodává, že si v novém roce 2023 přeje, aby k takovým výpadkům internetu již nedošlo.

Nová aktualizace je v nastavení aplikace WhatsApp. Umožní uživatelům zadat název proxy serveru a použít jej k připojení k internetu. Proxy servery fungují jako alternativní spoje mezi uživatelem a internetem v případě, že ty tradiční byly vypnuty nebo přerušeny. Poskytují tedy potřebné spojení mezi uživatelem a webovou stránkou, ke které chce člověk získat přístup.

Tato funkce by již nyní měla být dostupná v nabídce nastavení pro všechny, kteří používají nejnovější verzi aplikace.

Domů
Sdílet
Diskuse