Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
9. ledna 2023 16:01
Čas čtení 0:40

Median: Petr Pavel by v prvním kole vyhrál nad Andrejem Babišem. Danuše Nerudová si pohoršila

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Median: Petr Pavel by v prvním kole vyhrál nad Andrejem Babišem. Danuše Nerudová si pohoršila
Zdroj: Refresher/Úřad vlády ČR

Výzkumná agentura Median zveřejnila nový volební průzkum.

O průzkumu od agentury Median, která zaznamenávala aktuální volební preference voličů v období od 5. do 9. ledna, informovala ČTK. Vyplývá z něj, že souboj o „prezidentské křeslo“ proběhne mezi dvěma prezidentskými favority: generálem Petrem Pavlem a bývalým premiérem a předsedou ANO Andrejem Babišem. 

Pavel by první kolo prezidentských voleb vyhrál se ziskem 29,5 procenta hlasů. Babiš by počátkem ledna získal 26,5 procenta hlasů. Ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová by skončila třetí se ziskem 21 procent.

V druhém kole by Babiš prohrál 

Pavel i Nerudová by v druhém kole podle průzkumu porazili Babiše se ziskem tří pětin hlasů. Bývalá rektorka Nerudová si ale v porovnání s prosincovým průzkumem pohoršila.

V pondělí zveřejnila podobný volební průzkum také agentura Ipsos, ze kterého vyplývá, že výsledek prvního kola prezidentské volby bude těsný. Vítězem prvního kola by se podle sociologů z Ipsos stal Andrej Babiš se ziskem 28,6 % hlasů. Na 27,8 % respondentů by volilo Petra Pavla a pro Danuši Nerudovou by hlasovalo 24,6 % lidí. Více se dočteš v našem článku

Domů
Sdílet
Diskuse