Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
9. ledna 2023 v 13:09
Čas čtení 0:45

Babiš, Pavel nebo Nerudová. Výsledek prvního kola prezidentské volby bude těsný, ukazuje nový volební model

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babiš, Pavel nebo Nerudová. Výsledek prvního kola prezidentské volby bude těsný, ukazuje nový volební model
Zdroj: Hnutí ANO/propagační materiál, Refresher

Výzkumná agentura Ipsos zveřejnila nový volební průzkum, podle kterého budou o post hlavy státu bojovat především dva kandidáti a kandidátka. Kdo bude příštím českým prezidentem nebo prezidentkou?

Made with Flourish

První kolo volby prezidenta*prezidentky republiky se uskuteční již ve dnech 13. a 14. ledna a výzkumné agentury mají poslední chvíle na to, aby zveřejnily své volební průzkumy. S novým průzkumem přišel Ipsos, podle kterého by se vítězem prvního kola stal Andrej Babiš (ANO) se ziskem 28,6 % hlasů. Na 27,8 % respondentů by volilo Petra Pavla a pro Danuši Nerudovou by hlasovalo 24,6 % lidí.

9. ledna 2023 v 11:11 Čas čtení 2:11 Petr Pavel: Zachovejme chladnou hlavu a pojďme Babišovi vystavit vysvědčení ve volbách. Prezidentští kandidáti reagují na soud Petr Pavel: Zachovejme chladnou hlavu a pojďme Babišovi vystavit vysvědčení ve volbách. Prezidentští kandidáti reagují na soud

Stejně jako předchozí volební modely, i ten nejaktuálnější ukazuje, že souboj o křeslo na Hradě svedou především dva kandidáti a jedna kandidátka. Ipsos však zároveň upozorňuje, že rozhodných voličů je pouze 65 %. Stejné procento voličů přesně ví, koho bude volit v prvním kole, 26 % respondentů má svého favorita*favoritku, ale nevylučuje změnu a 9 % dotazovaných zatím neví, koho bude volit.

Veškeré důležité informace k volbě prezidenta jsme pro tebe shrnuli v samostatném článku.

Průzkum pro volební model se konal ve dnech 5. až 8. ledna 2023. Zapojil se do něj reprezentativní vzorek 1 067 respondentů ve věku 18 let a více.
Domů
Sdílet
Diskuse