Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
10. ledna 2023 v 11:05
Čas čtení 1:08

Rychle a zběsile Ostrava: Milovník alkoholických nápojů ujížděl policii rychlostí 200 km/h

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rychle a zběsile Ostrava: Milovník alkoholických nápojů ujížděl policii rychlostí 200 km/h
Zdroj: Policie ČR

Ostravští policisté si zahráli na Paula Walkera a Vina Diesela. Známá firma a milovník alkoholu před nimi i přes zákaz řízení ujížděl rychlostí 200 km/h.

Na tuto neklidnou noc budou ostravští policisté pravděpodobně vzpomínat ještě hodně dlouho. Banální silniční kontrola, kterou prováděli v noci minulý týden, se změnila v honičku plnou rychlé jízdy, prudkých odboček i smyček. Nebezpečný řidič posilněný několika drinky uháněl městem rychlostí 200 km/h, avšak na policii byl krátký. Nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi, informuje Policie ČR.

10. ledna 2023 v 8:00 Čas čtení 0:53 Na D1 u Říčan se srazila dvě vozidla, dálnice je v obou směrech uzavřena Na D1 u Říčan se srazila dvě vozidla, dálnice je v obou směrech uzavřena

Ostravští policisté v minulém týdnu prováděli banální silniční kontrolu, když uviděli svého starého známého. Na tom by nebylo nic divného, kdyby onen „starý známý“ nejspíš nezapomněl, že nemá řidičské oprávnění. Strážníci mu ale skutečnost, že za volantem Audi A3 sedí nelegálně, chtěli připomenout a rozhodli se ho zastavit.

Policisté z obvodu Ostrava-Poruba okamžitě věděli, co mají dělat. Naskočili do služebního automobilu a chtěli zapomnětlivce bez oprávnění chytit. Když však řidič vozidla Audi hlídku spatřil, šlápl na plyn a začala jízda jako z Rychle a zběsile.

„Nejdříve se snažil policejní vozidlo setřást prudkým odbočením na ulici K Polančici a poté pokračoval v jízdě, až odbočil směrem na Ostravu-Porubu. Následně sjel na nájezd na dálnici D1 směrem na Brno. Po dálnici jel vysokou rychlostí, mnohdy přesahující 200 km/h. Nakonec ujíždějící ‚audina‘ sjela sjezdem na Studénku a po kruhovém objezdu se opět vrátila na dálnici D1, tentokrát směr Ostrava,“ popsala zběsilou jízdu policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jenže na ostravské strážníky si nikdo jen tak nepřijde. Hlídka přivolala posily a za jejich pomoci nebezpečného řidiče dopadla. Během pár minut pak zjistila, proč před ní řidič ujížděl. Kromě toho, že usedl za volant bez řidičského oprávnění, si dal také na kuráž několik drinků (spíše více než méně) a nadýchal 2 promile alkoholu.

Řidiči, o jehož ujíždění si na policejní stanici budou ostravští hrdinové povídat ještě asi hodně dlouho, nyní hrozí až tři roky za mřížemi. 

Domů
Sdílet
Diskuse