Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
11. ledna 2023 17:54
Čas čtení 1:24

Řidič autobusu z Břeclavska vezl se třemi promile v krvi 20 lidí. Před jízdou vypil půl litru rumu a vodky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Řidič autobusu z Břeclavska vezl se třemi promile v krvi 20 lidí. Před jízdou vypil půl litru rumu a vodky
Zdroj: Unsplash/Damir Kopezhanov/volně k užití

Celkem 3,33 promile alkoholu v krvi nadýchal řidič, který na lince z Velkých Pavlovic do Bořetic vezl více než 20 lidí.

Vypití dvou lahví tvrdého alkoholu může někomu způsobit smrt, jinému zase vnuknout nápad jít do práce, přestože je zodpovědný za spoustu lidských životů. S druhou možností se setkali policisté na Břeclavsku, kam na popud záchranářů dorazili k opilému řidiči autobusu. Ten v úterý po poledni nadýchal přes 3 promile alkoholu. Přiznal se k požití půl litru rumu a vodky.

19. července 2022 18:40 Čas čtení 0:42 VIDEO: Pražští policisté naměřili řidiči skoro 4 promile, strážníky přesvědčoval, že bydlí kousek a dojede sám VIDEO: Pražští policisté naměřili řidiči skoro 4 promile, strážníky přesvědčoval, že bydlí kousek a dojede sám

Pro řidiče autobusu to byl možná den jako každý jiný, nicméně cestující na lince z Velkých Pavlovic do Bořetic po jedné hodině odpoledne na něj jen tak nezapomenou. Šoférovi totiž nebylo evidentně dobře, proto mu byla zavolána záchranná služba. Když ale sanita přijela, zjistila, že řidič nejspíš není nemocný, ale opilý. Proto si k sobě zavolala i policii.

„Přivolaná policejní hlídka pak s údivem hleděla na displej přístroje, který zobrazil hodnotu 3,33 promile alkoholu. Řidič autobusu, který vezl více než 20 osob, se doznal k požití půl litru rumu a půl litru vodky v ranních hodinách,“ uvedl k situaci mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Policie nyní případ řeší jako ohrožení pod vlivem návykové látky a prosí všechny cestující, kteří touto linkou (551, pozn. red.) jeli a dosud nebyli s policií v kontaktu, aby se přihlásili policistům. „Pokud by autobus ohrozil i ostatní řidiče na trase, uvítáme i tato svědectví, případně záznamy z palubních kamer,“ dodal Šváb.

Opilí rekordmani za volantem

V minulém roce jsme tě informovali hned o několika rekordně opilých řidičích, jejichž nezodpovědnost mohla klidně stát lidské životy. Pražská policie se musela vypořádat s mužem, kterému naměřila skoro 4 promile alkoholu v krvi. On sám je nicméně přesvědčoval o tom, ať jej pustí, jelikož bydlí blízko a zvládne se odvézt sám. Jiný pražský řidič, tentokrát taxikář, projel celým městem se 2,6 promile alkoholu v krvi.

19. února 2024 12:00 Čas čtení 0:21 KVÍZ: Víš, co je frgál, štrachanda či kyselo? Jak dobře se vyznáš v regionálních specialitách? KVÍZ: Víš, co je frgál, štrachanda či kyselo? Jak dobře se vyznáš v regionálních specialitách?

Obecně nejrizikovější dobou, kdy se na silnicích objevují podnapilí řidiči, jsou Velikonoce, během nichž se koleduje od domu k domu, kde se konzumuje pálenka. Tehdy policie obvykle pořádá akce na silnicích, během kterých nezodpovědné řidiče chytá. Minulý rok se jí povedlo zkontrolovat 35 tisíc vozidel, mezi nimiž našla hned 6 tisíc přestupků. Celkem 140 z nich bylo za alkohol, dalších 22 již bylo klasifikováno jako trestné činy.

Domů
Sdílet
Diskuse