Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
27. září 2022 13:50
Čas čtení 1:41

VIDEO: Řidič s 2,6 promile alkoholu projel v kradeném taxíku Prahou. Ohrožoval okolí, v podzemní garáži prorazil závoru

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
VIDEO: Řidič s 2,6 promile alkoholu projel v kradeném taxíku Prahou. Ohrožoval okolí, v podzemní garáži prorazil závoru
Zdroj: Policie ČR

Muž byl vzat do vazby a hrozí mu až osmiletý trest.

Opilý muž ukradl taxík, v něm za pár minut jízdy ohrozil několik řidičů i chodců a nakonec s autem po proražení závory narazil v podzemních garážích do betonového sloupu. Případ, jenž museli řešit pražští policisté, měl ještě dohru v podobě vzplanutí vozidla. Jízda, kterou zachytily bezpečnostní kamery, může dvaatřicetiletého muže stát až 8 let za mřížemi. Nebezpečný řidič je nyní ve vazbě.

17. září 2022 15:46 Čas čtení 1:30 VIDEO: Policie zveřejnila záběry z honičky s nelegálním převaděčem. V křoví ho nakonec vyčmuchal pes VIDEO: Policie zveřejnila záběry z honičky s nelegálním převaděčem. V křoví ho nakonec vyčmuchal pes

Vše se odehrálo v pondělí 19. září. Deset minut před půl čtvrtou nastoupil opilý muž do taxíku, který pod pohrůžkou násilí ukradl taxikáři a ujel se všemi jeho věcmi včetně mobilního telefonu. Poškozený musel proto utíkat na nejbližší policejní stanici, kde zločin ohlásil.

Po dvou minutách dostal policejní dispečink zprávu o nehodě v podzemních garážích v Praze 7, kde se měl nacházet agresivní řidič. „Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o muže, který několik minut předtím odcizil vozidlo taxi v Praze 8. Vzápětí u něj provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem více než dva a půl promile alkoholu v dechu a test na drogy měl řidič taktéž pozitivní,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Kromě toho měl muž vystaven zákaz řízení do roku 2024. Proto byl muž zatčen a předveden na služebnu.

Nebezpečné dvě minuty

Kriminalisté, kteří případ vyšetřovali, následně prohlíželi záznamy z bezpečnostních kamer, kudy řidič jel, a nestačili se divit. Za dvě minuty ohrozil hned několik osob a vozidel na silnicích a způsobil dvě dopravní nehody.

12. dubna 2024 13:00 Čas čtení 5:17 Češka z Cambridge vyhrála za svou esej prestižní filmové ocenění. „Musím toho pro studium hodně obětovat,“ říká Češka z Cambridge vyhrála za svou esej prestižní filmové ocenění. „Musím toho pro studium hodně obětovat,“ říká

„Řidič s odcizeným vozidlem například projel ulicí Na Florenci směrem do ulice Sokolovská, kde objel autobus MHD a za ním stojící automobil a následně ohrozil několik chodců, kteří přecházeli na zelenou. V ulici Ke Štvanici vjel podezřelý opět do protisměru, kde ohrozil protijedoucího řidiče, a při vrácení zpět do svého jízdního pruhu srazil motocyklistu, který důsledkem střetu upadl na vozovku,“ začala výčet mluvčí.

„Na Dvořákově nábřeží řidič předjel stříbrné vozidlo v místě, kde je přechod pro chodce a zároveň tam vede v protisměru pruh pro cyklisty. Podezřelého nezastavil ani chodník na Mánesově mostě, který projel, i přestože se tam v daný moment pohybovalo několik chodců,“ dodala. Nakonec prosvištěl podzemní garáží, kde prorazil závoru a narazil do sloupu. Po nárazu začalo vozidlo hořet.

Policie proto muže obvinila ze spáchání trestných činů obecné ohrožení, krádež, vydírání, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až 8 let za mřížemi.

Muži zákona dále pátrají po lidech, kteří mohli být touto jízdou 19. září kolem půl čtvrté odpoledne ohroženi. V takovém případě prosí, aby se ozvali na linku 158.

Domů
Sdílet
Diskuse