Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. ledna 2023 11:50
Čas čtení 0:53

Biatlon: Davidovou čeká vytrvalostní závod, v němž je mistryní světa. Kdo jsou další favoritky?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biatlon: Davidovou čeká vytrvalostní závod, v němž je mistryní světa. Kdo jsou další favoritky?
Zdroj: Petr Slavík/Český biatlon

Na titul šampionky dosáhla Davidová před téměř dvěma lety v Pokljuce.

Ve středu odstartoval další díl Světového poháru v biatlonu, celý program jsme ti přinesli tady. V Ruhpoldingu se zatím jel vytrvalostní závod mužů. Český reprezentant Michal Krčmář do poslední chvíle sahal po cenném kovu, kvůli chybě na poslední střelecké položce se musel spokojit s 8. místem.

Favoritek je mnoho, vytrvalostní závod ale umí překvapit

Další šanci na medaili má Česko ve čtvrtek ve vytrvalostním závodu žen. Startovat bude Markéta Davidová, která v této disciplíně dosáhla na malý křišťálový glóbus a je také úřadující mistryní světa. Zatímco celou disciplínu ovládla v sezoně 2021/2022, pro zlatou medaili si dojela v roce 2021 na mistrovství světa v Pokljuce.

Závod začíná ve 14:10 a Davidová do něj vyrazí se startovním číslem 3. Hned za ní se na trať vydá Jessica Jislová. Na start dalších Češek si budeme muset chvíli počkat. Tereza Voborníková pojede jako 41., Lucie Charvátová pojede s číslem 79.  

V čele Světového poháru se aktuálně nachází Julia Simon z Francie. Švédka Elvira Öberg ale poslední dva závody vyhrála a ztrácí jen 31 bodů. Do závodu po nemoci zasáhne i vítězka prvního vytrvalostního závodu, starší sestra Elviry Hanna. Olympijskou vítězkou je pak Němka Denise Herrmann-Wick. „Poslední dva individuály se v Ruhpoldingu jely v letech 2016 a 2018 a oba měly stejnou vítězku, Dorotheu Wierer,“upozornil server BiatlonMag na možnou favoritku. 

Domů
Sdílet
Diskuse