Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová TASR
14. ledna 2023 10:13
Čas čtení 0:41

Rusové zaútočili na Kyjev, prezidentské volby na české ambasádě jsou přerušeny

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Rusové zaútočili na Kyjev, prezidentské volby na české ambasádě jsou přerušeny
Zdroj: TASR/AP

Kdy bude hlasování pokračovat, zatím není jasné. Volební komise v Kyjevě je nyní v krytu.

V sobotu ráno se v Kyjevě ze čtvrtí na levém břehu řeky Dněpr ozvaly výbuchy a v jednom ze zařízení kritické infrastruktury začalo hořet. Bližší podrobnosti o útoku a jeho dopadech zatím nejsou známy. Vedení města to oznámilo Ukrajinské pravdě s výzvou pro obyvatele, aby nevycházeli ven. O zprávě agentury Reuters z místa činu informovala také agentura TASR. 

14. ledna 2023 9:03 Čas čtení 13:03 Výsledek prezidentských voleb on-line: První Pavel, druhý Babiš. „Vím, že se na mě chystá kompro,“ uvedl Babiš po volbách Výsledek prezidentských voleb on-line: První Pavel, druhý Babiš. „Vím, že se na mě chystá kompro,“ uvedl Babiš po volbách

Kvůli útoku bylo také přerušeno hlasování v prezidentských volbách na české ambasádě. Podle zastupitelského úřadu jsou všichni členové komise v pořádku. Kdy bude hlasování pokračovat, zatím není jasné. Volební komise je nyní v krytu. 

Útok na infrastrukturu z brzkého rána dnes oznámil i starosta Charkova. Město podle něj zasáhly dvě protiletadlové střely S-300, které ruská armáda používá k útokům na pozemní cíle.

„Předběžné zprávy naznačují, že čtyři rakety S-300 zasáhly průmyslovou čtvrť. (Rusové) se zaměřili na infrastrukturní zařízení,“ informoval starosta Charkova Ihor Terechov. Gubernátor Charkovské oblasti Oleh Synehubov obyvatele města vyzval, aby nevycházeli z krytů.

Redakce Refresher News sleduje dění během druhého dne voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace.

Domů
Sdílet
Diskuse