Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
14. ledna 2023 14:27
Čas čtení 0:54

VIDEO: Česká hokejistka slaví rekord! Na MS dala gól za neuvěřitelných 10 sekund

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Česká hokejistka slaví rekord! Na MS dala gól za neuvěřitelných 10 sekund
Zdroj: ČTK/AP/Bo Amstrup

Adéla Šapovalivová stanovila nový rekord v ženském hokeji. Na MS do 18 let dala gól za 10 sekund.

České hokejistce Adéle Šapovalivové se na právě probíhajícím mistrovství světa v ledním hokeji žen do 18 let povedl nevídaný úspěch. V sobotním zápase se Slovenskem v boji o 5. místo vstřelila gól za pouhých 10 sekund a stanovila tak nový rekord turnaje. Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF) o tom informovala na oficiálním twitterovém účtu, kde zveřejnila i video tohoto bleskurychlého gólu.

IIHF ovšem v příspěvku nesprávně uvedla, že gól vstřelila Lucie Velinská. Autorkou gólu je ve skutečnosti 16letá útočnice Šapovalivová.

V první třetině se Češky radovaly ještě třikrát. Ve 31. sekundě zvýšila skóre na 2:0 Natálie Brichová, na začátku 2. minuty se trefila Barbora Prošková a v 9. minutě za záda slovenské brankářky vsítila Linda Vocetková.

V druhé třetině pak skóre na 5:0 upravila znovu Prošková a za Slovenky se gólově prosadila Nela Lopušanová, která snížila na 5:1.

Česká rekordmanka Šapovalivová si další gól připsala ve třetí třetině, kdy zvýšila náskok na 6:1. Slovenkám se zásluhou dvou rychlých gólů z hokejek Lopušanové a Tatiany Blichové následně podařilo snížit na 6:3, o výhru se však český národní tým obrat nenechal. Češky si tak po výhře z turnaje vezou 5. místo.

Domů
Sdílet
Diskuse