Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič TASR
15. ledna 2023 16:12
Čas čtení 1:13

VIDEO: Raketa, která zničila bytovku v ukrajinském Dnipru, si vyžádala nejméně 20 mrtvých včetně 15leté dívky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Raketa, která zničila bytovku v ukrajinském Dnipru, si vyžádala nejméně 20 mrtvých včetně 15leté dívky
Zdroj: TASR/AP

Záchranáři i během noci na neděli stále prohledávali zničenou budovu a vytahovali z ní lidi.

Nejméně 20 lidí včetně 15leté dívky zahynulo a 64 dalších utrpělo zranění v sobotu při smrtícím ruském raketovém útoku, který zasáhl výškový bytový dům ve východoukrajinském městě Dnipro, oznámily v neděli místní úřady. Informuje o tom TASR, o útoku píší také The Guardian či BBC.

14. ledna 2023 12:00 Čas čtení 1:06 „Jedna z nejkrvavějších bitev celé války.“ Ruská armáda tvrdí, že obsadila Soledar, Zelenskyj to popírá „Jedna z nejkrvavějších bitev celé války.“ Ruská armáda tvrdí, že obsadila Soledar, Zelenskyj to popírá

Ukrajinští představitelé odsoudili nejnovější vlnu smrtících raketových útoků, kterou během soboty po celé Ukrajině podniklo Rusko. Ukrajinci právě ten den slavili „Starý Nový rok“, oblíbený svátek, v jehož předvečer děti dostávají sladkosti. Mezi zraněnými při útoku v Dnipru, který zničil 72 bytů, bylo sedm dětí, nejmladší má tři roky, doplnil prokyjevský šéf Dněpropetrovské oblasti Valentyn Rezničenko na sociální síti Telegram.

Vladimir Putin, 20. září 2022.
Vladimir Putin, 20. září 2022. Zdroj: TASR/AP Grigory Sysoev

Záchranáři i během noci na neděli prohledávali zčásti zřícenou budovu a vytahovali z ní lidi. Celkem zatím vysvobodili z trosek 38 lidí, uvedl Rezničenko. Čety záchranářů se během noci snažily ve Dnipru vysvobodit i ženu uvízlou pod sutinami zničeného domu, když slyšeli její hlas.

Raketový útok na tento bytový dům v Dnipru připravil o střechu nad hlavou dalších 100 až 200 lidí, přičemž kolem 1700 obyvatel nemá elektřinu a teplo, doplnil zástupce šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

Obyvatelé uvěznění pod troskami signalizovali svou pozici baterkami v mobilních telefonech, napsala ukrajinská média. Mnozí obyvatelé i křičeli, jak je slyšet na videích zveřejněných na sociálních sítích

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

Bytovku údajně zasáhla protiletadlová střela KH-22. Dolet takové střely činí 600 kilometrů a její hlavice má jednu tunu. Cena jedné střely se pohybuje kolem jednoho milionu dolarů. Podle Ukrajinců ji Rusové vystřelili z bombardéru Tu-22M3. Ukrajina nedisponuje žádným systémem, který by přelet takové střely dokázal zachytit a zneškodnit.

Domů
Sdílet
Diskuse