Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
15. ledna 2023 19:39
Čas čtení 1:40

Předpověď počasí: Denní teploty v Česku klesnou i pod nulu, v noci může být –8 °C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Denní teploty v Česku klesnou i pod nulu, v noci může být –8 °C
Zdroj: Usplash/Aaron Burden/volně k užití

Jaké počasí náš čeká v nadcházejícím týdnu? Podle aktuální předpovědi ne moc příznivé.

Česko čeká v nejbližších dnech postupné ochlazování. V druhé polovině týdne klesnou teploty k nule či pod nulu i během dne. Místy se očekávají i sněhové přeháňky, v noci se může teplota ojediněle dostat k –8 až –9 °C. Vyplývá to z nové předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na nadcházející týden.

V noci se bude tvořit náledí

V pondělí meteorologové očekávají jasno až polojasno, k večeru postupně až zataženo na většině území. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +2 až –2 °C, přes den vystoupají ke 3 až 7 °C. V 1000 m na horách bude kolem –1 °C. Vát bude slabý jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, který se později večer začne místy měnit na jihozápadní a zesilovat.

ČHMÚ také varuje, že zejména v severozápadní polovině Čech se může v noci vytvářet náledí

V úterý bude oblačno až zataženo, přechodně polojasno. Místy se mohou objevit sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty budou +2 až –2 °C, zatímco nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 2 až 6 °C. Očekává se mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Ve středu mají být noční teploty stejné jako v úterý, ty denní však klesnou. Rtuť se bude pohybovat mezi 0 až +4 °C. V polohách pod 400 m se mohou objevit přechodně srážky smíšené nebo dešťové a vát bude mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek se ponese ve znamení dalšího ochlazení. V noci se očekávají teploty mezi 0 až –4 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce dokonce kolem –8 °C. Nejvyšší denní teploty podle meteorologů dosáhnou –1 až +3 °C.

V noci o víkendu může být až –9 °C

I další dny bude rtuť dále klesat. V pátek se očekává místy sněžení nebo sněhové přeháňky s nejnižšími nočními teplotami –1 až –5 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až –8 °C. Přes den bude –2 až +2 °C. O víkendu v noci teploty klesnou k –1 až –6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až k –9 °C. Před den teploměry naměří –3 až +2 °C.

V souvislosti s hrozbou náledí radí meteorologové při pohybu venku chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně.

Domů
Sdílet
Diskuse